Gündem Cemal Enginyurt hakkında yeni gelişme! Fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi

Cemal Enginyurt hakkında yeni gelişme! Fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi

21.10.2022 - 19:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bir televizyon kanalında canlı yayınlanan tartışma programında Gazeteci Latif Şimşek'e yönelik eylemlerinden dolayı Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında 'kasten yaralama', 'alenen hakaret' ve 'tehdit' suçlarından hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Cemal Enginyurt hakkında yeni gelişme Fezleke Adalet Bakanlığına gönderildi

Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan fezlekede, 6 Ağustos'ta bir televizyon kanalında canlı yayınlanan programda Gazeteci Latif Şimşek ve DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un arasında tartışma yaşandığı anlatıldı. Tartışma sırasında Enginyurt'un, Şimşek'e sinkaf ettiği, bu ifadelerin eleştiri sınırlarını aşıp kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek boyutta olduğu, bu nedenle 'alenen hakaret' suçunu işlediği belirtilen fezlekede, Enginyurt'un müştekiye karşı yürüyerek, elinden tutup bırakmayarak ve 'seni yaşatmam' şeklindeki söylemi, 'tehdit' suçunu, Şimşek'in kollarından ve ellerinden tutup sıkarak müessir fiil uygulamak suretiyle de 'kasten yaralama' suçunu işlediği vurgulandı.

Haberin Devamı

Milletvekilleri hakkında soruşturma ve kovuşturmaların Meclis'in dokunulmazlığını kaldırmasına bağlı olduğu hatırlatılan fezlekede, "27'nci Dönem Milletvekili Enginyurt hakkında Anayasanın 83'üncü maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği kanaatine varılmıştır" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, 6 Ağustos günü katıldığı televizyon programında bir diğer konuk gazeteci Latif Şimşek ile tartışmıştı. Yayın sırasında sinirlenen Enginyurt, yerinden kalkarak Şimşek'in üzerine yürümüştü ve yaşanan tartışma nedeniyle yayına ara verilmişti. Tartışma devam ederken, Cemal Enginyurt ile birlikte kanala gelen ve resmi bir görevi bulunmayan şüpheli Emrah Topal, Şimşek'i darbetmiş ve çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Haberin Devamı

GAZETECİ LATİF ŞİMŞEK'İ DARBEDEN SANIK HAKKINDA TAHLİYE KARARI

Katıldığı televizyon programında yaşanan tartışma sonrası gazeteci Latif Şimşek’i darp ettiği iddiasıyla tutuklanan Emrah Topal’ın davasında mahkeme, sanığın serbest bırakılmasına hükmetti. Katıldığı bir televizyon programında yaşanan tartışma sonrası gazeteci Latif Şimşek’i darp ettiği iddia edilen sanık Emrah Topal’ın 3 ayrı suçtan 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına başlandı. Sanık Emrah Topal, İstanbul 32’nci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla bağlandı. Mahkemeye müşteki Latif Şimşek katılmazken, kendisini avukatları temsil etti.

"Şu anda, yapmış olduğum hatanın bedelini zaten ödüyorum"

Duruşmada savunma yapan sanık Emrah Topal, "Olay günü anlık gafletle öfkemi kontrol edemeyip maalesef müştekiye yönelik fiziki müdahalede bulundum. Bundan dolayı çok pişmanım ve üzgünüm. Bu konuda başka herhangi bir savunma yapmak istemiyorum. Hakkımda hakaret ve tehdit suçlarından dava açılmış ise de kesinlikle müştekiye hakaret etmedim, müştekiyi tehdit etmedim. Ortamda doğal olarak bir ses yükselmesi vardı ama benim müştekiye yönelik hakaret ve tehdidim olmamıştır. Şu anda yapmış olduğum hatanın bedelini zaten ödüyorum. Tahliyemi talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Tanıklar dinlendi

Duruşmada dinlenen 2 tanık ise sanık Topal’ın, Latif Şimşek’e vurduğunu gördüklerini ancak tehdit veya hakaret ettiğine şahit olmadıklarını söyledi. Tanıklar ayrıca, sanığın üzerinde silah görmediklerini de söylerken, bir tanık ise Emrah Topal’ın Latif Şimşek’i darbederken aynı anda küfür de ettiğini belirtti.

Müşteki Şimşek’in avukatı ise beyanında, "Şikayetimiz devam etmektedir. Dosyada mevcut görüntü çözümünün hatalı olduğunu düşünüyoruz. CD’nin yeniden çözümü için dosyanın bilirkişiye gönderilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, suçun vasıf ve mahiyeti ile sanığın tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak Emrah Topal’ın tahliyesini talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın tahliye edilmesine ve eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.