Gündem CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'çoklu aday' sorusuna yanıt

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'çoklu aday' sorusuna yanıt

26.12.2022 - 13:44 | Son Güncellenme:

6'lı masanın olası Cumhurbaşkanı adayı için gözler bu kez 5 Ocak'a çevrildi. 5 Ocak'ta yapılacak toplantı ve bu toplantıdan bir aday ismi çıkacak mı? Taraflar ortak aday da uzlaşacak mı? sorularına yanıt aranırken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bugün dikkat çeken 'çoklu aday' yorumu geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu bugün Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. MYK öncesi internet medya temsilcileri ve gazetecilerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalar yaparken dikkat çeken 'çoklu aday' yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, mahkemenin İBB Başkanı İmamoğlu hakkında verdiği siyasi yasak ve hapis kararının ardından yaşanan Saraçhane süreciyle ilgili de açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün MYK'yı topluyor. CHP lideri MYK öncesi internet medya temsilcileri ve gazetecilerle bir araya gelirken toplantıda konuşanları CNN Türk muhabiri Melike Görür değerlendirdi. Görür'ün değerlendirmeleri şöyle;

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu saatler 14.00'ü gösterdiğinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. Ancak öncsinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu internet medya temsilcileriyle, gazetecilerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu orada önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

AKŞENER-KILIÇDAROĞLU ARASINDA 'İZİN' POLEMİĞİ

Bilindiği üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bir mahkumiyet kararı verilmişti. Karar verildiği gün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İmamoğlu'na destek için Saraçhane'ye gitti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise o gün Almanya'daydı. İşte bu tartışmanın nedeni de buradan çıkmıştı ve Akşener de ona cevap vermişti. 'Kılıçdaroğlu'ndan izin alınmalı' yorumlarına Akşener, 'Ben bunu söyleyeni çarparım. İzin alacak halim yok. Kendi seçtirdiğimiz belediye başkanlarına destek veririz.' ifadelerini kullanmıştı. Bugün de Kılıçdaroğlu o soru da soruldu. Ancak Kılıçdaroğlu tam olarak cevap vermedi. 6'lı masada bir birlik olduğunu, herhangi bir sorun olmadığını, 6'lı masanın dağılmayacağını ifade etti.

MAHKEMENİN İMAMOĞLU KARARI

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun davasıyla ilgili de konuştu ve dikkat çeken başlıklar verdi. Kılıçdaroğlu, 'Eğer İmamoğlu'nu görevden alıyorlarsa, bu karar alınacaksa Yalova ve İstanbul'a tekrar sandık kurulmalı.' ifadelerini kullandı.

6'LI MASANIN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM OLACAK?

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da konuştu. 'Cumhurbaşkanı adayını da seçim kararı alındıktan sonra açıklama yönünde bir eğilim var. Kendi aramızda konuştuğumuzda bu eğilime şu anda hepimiz katıldık.' dedi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'ÇOKLU ADAY' SORUSUNA YANIT

Kılıçdaroğlu, bir soruya da 'Tek aday, çok aday... Bilmiyorum. Konuşulmadığı için bir şey diyemiyorum.' yanıtını verdi. Aslında 6'lı masada hep 'ortak aday' vurgusu yapılıyordu. 

ERKEN SEÇİM SORUSUNA YANIT

Kılıçdaroğlu seçimle ilgili başka mesajları da vardı. "Eğer nisan olursa, başına kadar 'evet' diyeceğiz. Mayıstan sonraki seçime 'hayır' diyeceklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu, 'Biz kral aramıyoruz, biz demokrasi arıyoruz.' ifadelerini de kullandı.