Gündem Çocuklarını rehin alıp kendini yakmaya kalktı

Çocuklarını rehin alıp kendini yakmaya kalktı

03.10.2008 - 18:20 | Son Güncellenme:

.

Çocuklarını rehin alıp kendini yakmaya kalktı

ANTALYA'da cezaevinde olduğu dönemde biri nikahsız 2 eşi ile 14 ve 15 yaşındaki 2 kızının, akrabaları tarafından fuhuşa zorlandığını iddia eden Burhanettin Gürsu, üzerine benzin dökerek kendini yakmaya kalkıştı. 5 çocuğunu evinde rehin alan Gürsu, polise ve çevredekilere 3 saat korku yaşattıktan sonra polislere teslim oldu.
Olay bugün saat 14.30 sıralarında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Mehmet Atay Caddesi üzerindeki Yıldız Apartmanı'nın 7'nci katında meydana geldi. Fuhuş yaptırmak, hırsızlık, yankesicilik ve kasten yaralama suçlarından poliste kaydı bulunan ve 16 ay hapis yattıktan sonra bir süre önce cezaevinden çıkan Burhanettin Gürsu, cezaevinde olduğu dönemde biri nikahsız 2 eşiyle, biri 14, diğeri 15 yaşındaki iki kızının eşinin akrabaları tarafından erkeklere pazarlandığını iddia etti. Nikahlı eşi Birse Gürsu'nun da fuhuş için akrabaları tarafından bir evde zorla tutulduğunu söyleyen Burhanettin Gürsu, bugün nikahsız eşi Songül Durmaz ve 5 çocuğunu evinin balkonunda rehin aldı. Elinde benzin bidonu ve çakmak bulunan Burhanettin Gürsu, kızları Sibel ve Medine Gürsu ile eşini fuhuşa zorlayanların bulunmasını, aksi takdirde kendisini ve evdekileri yakacağını söyledi. Çocuklarının korku dolu bakışları arasında elindeki çakmağı yakan adamın üzerine Songül Durmaz benzin döktü. Çocukların, “Baba ne olur yapma, bize acı” diye yalvarmalarına rağmen Gürsu vazgeçmedi. Polis uzun süre Burhanettin Gürsu ve Songül Durmaz'ı ikna etmeye çalıştı.
Olay yerine 112 Acil Servis ekipleri ve itfaiye çağırılırken çok sayıda polis, binanın etrafını sardı. Meraklı onlarca kişi ise olup biteni izlemeye başladı. Balkondaki Burhanettin Gürsu ikna edilemeyince polis dairenin bulunduğu 7'nci kata çıktı. Asayiş Şube Müdürü Ender Okşar, Gürsu ile konuşup ikna etmeye ve çocuklarını serbest bıraktırmaya çalıştı. Ancak Okşar'ın tüm çabaları sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine Nöbetçi İl Emniyet Müdürü Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Özkal olay yerine geldi. Özkal, Burhanettin Gürsu ve Songül Durmaz'ı benzin bidonunu bırakmaları için ikna etmeye çalışırken olası bir müdahale için çelik yelekli ve silahlı polisler daire girişinde hazır bekledi. Uzun uğraşlar sonunda kapıyı açan Gürsu, koridora yığdığı yastık ve yorganlara benzin dökerek kendine siper yaptı. Gürsu, kısa süreli bir konuşmanın ardından polisin ailesini fuhuşa zorlayanları yakalayacağı sözünü vermesine rağmen ikna olmayınca kapıyı tekrar kapattı. Gazetecilerle konuşmak isteyen Gürsu, “Biz savcılığa ve polise dilekçe verdik. Sadece ifademiz alındı. Bu olay kapanmayacak ve bu namuzsuzlar yakalanacak” dedi.
Yaklaşık 3 saat sonra polise ifade vermeyi kabul eden Burhanettin Gürsu, yanına nikahsız eşi ve 5 çocuğunu alarak polis otomobiline bindi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen ailenin burada ifadesinin alınmasına başlandı.