Gündem Çukurca şehitlerine veda

Çukurca şehitlerine veda

11.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristler tarafından Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden Hakkâri’nin Çukurca ilçesindeki Güven Dağı Üs Bölgesi’ne güdümlü füzelerle yapılan saldırıda şehit olan sözleşmeli er Emre Güngör (26)Kırıkkale’de, iş makinesi operatörü sivil işçi Ali Çam (18) ise Osmaniye’de toprağa verildi.

Çukurca şehitlerine veda

Şehit er Güngör’ün Türk bayrağına sarılı naaşı helallik alınması için babaevine, sonra da Nur Camii’ne getirildi. Törene yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

Şehidin babası Cebrail, annesi Fadime, 6 kardeşi ve yakınlarının ayakta durmakta güçlük çektiği cenazede, Güngör’ün ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki yeğeni Batuhan Şengül, elinde taşıdığı Türk bayrağı ile bir an olsun dayısının tabutunun başından ayrılmadı. Şehit Güngör, Keskin ilçesi Armutlu köyünde toprağa verildi.

Şehit iş makinesi operatörü Ali Çam da, memleketi Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Yaklaşık 6 aydır bölgede çalışan Çam’ın naaşı cenaze namazı için Hira Camii’ne getirildi. Acılı anne Leyla Çam, “Güle güle git kuzum, mekanın cennet olsun yavrum” diye ağıt yaktı. Tabutun başına gelen acılı anne, “Kara kaşlarına kurban olayım senin” diyerek oğlunun fotoğrafını öptü. Şehit Çam, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Çukurca şehitlerine veda

İki PKK’lı öldürüldü

Ağrı Dağı’nda iki PKK’lı terörist öldürüldü. Valilik açıklamasına göre, İl Jandarma Komutanlığı’nca hava destekli operasyon düzenlendi ve PKK’lı iki terörist etkisiz hale getirildi. l KIRIKKALE/OSMANİYE DHA