Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın söndürme helikopteri ve uçakları teslim törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın söndürme helikopteri ve uçakları teslim törenine katıldı

03.05.2023 - 13:48 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da yangın söndürme uçakları ve helikopteri teslim törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törende, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den, OGM envanterine dâhil edilecek bir adet T70 yangın söndürme helikopteri, 4 adet Air Tractor model yangın söndürme uçağı ile bir adet insanlı keşif uçağı hakkında bilgi aldı.

Haberin Devamı

İlk olarak yüksek teknolojiye sahip insanlı keşif uçağını inceleyen ve Tarım ve Orman Bakanı Kirişci'den uçak hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu uçağa "OTAĞ" ismini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçağın gövdesine 3 Mayıs 2023 tarihiyle "OTAĞ" ismini yazdı ve imzasını attı. Pilotlarla da görüşerek hayırlı olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra uçağın önünde fotoğraf çektirdi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DA PAYLAŞIM YAPTI

Sosyal medya hesabından da paylaşım yapan Erdoğan, 'Yeşil vatanımızın savunulmasında görev yapacak yeni hava araçlarımızı, Orman Genel Müdürlüğümüzün bünyesine kattık.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın söndürme helikopteri ve uçakları teslim törenine katıldı

UÇAĞA İMZASINI ATIP 'NEFES' YAZDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından üretilen ve ilki daha önce OGM envanterine giren 2,5 ton su atma kapasiteli ve gece de görev yapabilen T70 helikopterinin ikincisi hakkında da bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "NEFES" adını verdiği T70 helikopterinin gövdesine de ismini yazdı ve imzasını attı.

Haberin Devamı

OGM çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Türkiye'deki her bir şehre özgü ağaçların anlatıldığı "Şehrin En Köklüsü" kitabını takdim etti.

CNN TÜRK MUHABİRİ DETAYLARI AKTARDI

CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan da detayları aktardı; Cumhurbaşkanı Erdoğan altı adet hava aracını inceledi. İncelemenin hemen ardından Cumhurbaşkanı bir yanına Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci diğer yanına Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'i alarak bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir adet yangın söndürme helikopteri, dört adet yangın söndürme uçağı ve bir adet de insanlı keşif uçağının envantere alınmasının törenine katıldı. Ankara Etimesgut'ta Türkiye'nin yangınla mücadelenin filosu da orman alanında özellikle. Cumhurbaşkanı söz konusu bu uçaklar için 'Hadi hayırlı olsun' ifadesini kullandı

Orman Bakanlığı'nın orman yangınlarına müdahale için 75 helikopter, 21 uçağı ve 8 İHA'dan oluşan hava gücü hizmete devam edecek. Yeni envantere giren uçakların hemen ardından dört adet air traktör model yangın söndürme uçağı hizmete alınmış oldu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın söndürme helikopteri ve uçakları teslim törenine katıldı

Bir adet T70 gibi helikopter yerli imkanlarla TUSAŞ'ta üretilen helikopter Orman Genel Müdürlüğü'ne teslim edildi. Bu helikopter Orman Genel Müdürlüğü'ne teslim edilen ikinci helikopter. Yerli imkanlarla üretilmiş olması açısından oldukça önem kazanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir adet insanlı keşif uçağını da az önce inceledi. O uçağa 'Otağ' adını verdi. İnsanlı keşif uçağı orman yangınının yönetimi konusunda oldukça büyük bir güç olacak. Bir çarpan etkisi yaratacak. Zira söz konusu 'Otağ' uçağından hem yerdeki orman yangınıyla mücadele araçları hem de havadaki araçlar aynı anda izlenip kontrol edilecek, sevk edilebilecek. Bu bağlamda Türkiye'nin orman yangınıyla mücadele gücü de artmış olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan pilotlarla da tek tek konuştu. Hatıra fotoğrafları çektirdi. Erdoğan teslim töreninin ardından memleketi Rize'ye hareket etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın söndürme helikopteri ve uçakları teslim törenine katıldı