Gündem ‘Deneyimlerinizden yararlanmak isteriz’

‘Deneyimlerinizden yararlanmak isteriz’

09.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özgür Özel, beraberinde Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ile birlikte dün eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki çalışma ofisinde ziyaret etti. Ancak Erkol ikilinin görüşmesinin sadece bir bölümünde hazır bulunduğu bildirildi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından iki lider de herhangi bir açıklama yapmadı.

‘Deneyimlerinizden yararlanmak isteriz’

MEHTAP GÖKDEMİR - Edinilen bilgiye göre görüşmede konu başlıkları güncel siyasi gelişmeler, yerel seçim değerlendirmesi, milletvekili kampı, il başkanları toplantısı, Özel’in Almanya’ya gerçekleştireceği ziyaret, KKTC ve Bosna Hersek’e yaptığı ziyaretler oldu. Kılıçdaroğlu’nun Hablemitoğlu davasıyla ilgili bazı düşüncelerini de Özel’e aktardığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’na deneyimlerinden yararlanmak istediklerini söyleyen Özel, aralarındaki diyaloğun devam etmesini arzu ettiğini ifade ettiği ve “bir sonraki milletvekili kampının kapanışına siz de katılsanız ne güzel olur” teklifinde bulunduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun bu teklife, “konuşalım, olabilir” yanıtını verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

HEYKEL HEDİYE ETTİ

Özel, görüşmede Kılıçdaroğlu’na heykeltıraş Şahin Ceylan tarafından yapılan bir heykel takdim etti. Ziyaret sonrası kulislerde Kılıçdaroğlu’nun, seçim işbirliği için İYİ Parti’ye teklif götürülmesiyle ilgili eleştirilerde bulunduğu iddiası yansıdı. Ancak Kılıçdaroğlu ve Özel’e yakın kaynaklar, iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

SCHULZ VE KLİNGBEİL İLE GÖRÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) olağan kongresi için geldiği Berlin’de dün Friedrich Ebert Vakfı Başkanı ve eski Avrupa Parlementosu Başkanı Martin Schulz ile bir araya geldi. CHP lideri, SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil ile de görüştü.