Gündem DGS geç başvuru tarihi belli oldu mu? DGS sınav tarihi

DGS geç başvuru tarihi belli oldu mu? DGS sınav tarihi

09.05.2019 - 07:51 | Son Güncellenme:

Önlisans eğitimlerini Lisans'a tamamlamak isteyen adayları yakından ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavı için başvurular dün sona erdi. ÖSYM tarafından 26 Nisan 8 Mayıs tarihleri arasında alınan DGS başvurularının sona ermesinin ardından başvuru işlemlerini kaçıran adaylar geç başvuru tarihini araştırmaya başladı. Peki DGS geç başvuruları ne zaman alınacak?

DGS geç başvuru tarihi belli oldu mu DGS sınav tarihi

DGS başvuruları dün sona erdi. Üniversite eğitimini iki yıldan dört yıla çıkarmak isteyen adayları yakından ilgilendiren DGS sınavında binlerce aday ter dökecek. ÖSYM tarafından her yıl gerçekleştirilen DGS sınavı için başvurular 26 Nisan 8 Mayıs tarihleri arasında alındı. DGS başvuru tarihlerini kaçıran adaylar şimdilerde geç başvuru tarihini araştırmayı sürdürüyor. Peki DGS geç başvuru tarihi ne zaman?

Haberin Devamı

DGS GEÇ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

DGS geç başvuru tarihi ÖSYM tarafından 21 Mayıs olarak duyuruldu. Başvurularını yapmayan adaylar 21 Mayıs tarihinde elektronik ortam veya ÖSYM büroları aracılığı ile başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. DGS geç başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra adaylar geç başvuru ücreti olan 180 Türk Lirasını Bankamatikler veya elektronik ortam üzerinden yatırabilecek.

DGS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS sınavı 30 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Adaylar ÖSYM'nin tüm sınavlarında olduğu gibi sınavın başlamasından 15 dakika kala sınav salonlarına alınmayacak. DGS sınavı 10:15'te başlayacak ve 150 dakika sürecek.