Gündem DGS son başvuru tarihi ne zaman? 2019 DGS ne zaman yapılacak?

DGS son başvuru tarihi ne zaman? 2019 DGS ne zaman yapılacak?

28.04.2019 - 11:10 | Son Güncellenme:

26 Nisan'da başlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları tüm hızıyla sürüyor. Üniversite eğitimlerini 2'den 4'e çıkarmak isteyen öğrencilerin ter dökeceği sınavla ilgili DGS başvuru tarihleri ve 2019 DGS tarihini derledik. İşte ayrıntılar...

DGS son başvuru tarihi ne zaman 2019 DGS ne zaman yapılacak

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvurular alınmaya devam ediyor. 26 Nisan'da başlayan başvurular 8 Mayıs tarihinde sona erecek. Başvuru işlemleri ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek. Adaylar DGS başvuru işlemlerini elektronik ortamda ya da ÖSYM büroları aracılığı ile yapabilecek.

Haberin Devamı

DGS BAŞVURU TARİHLERİ

26 Nisan'da başlayan başvurular 8 Mayıs'ta sona erecek. 30 Haziran'da gerçekleştirilecek olan sınav 150 dakika sürecek. Adaylar ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

DGS başvuru ücreti olarak adaylar 120 Türk Lirası başvuru ücreti ödeyecek. Başvuru tarihlerini kaçıran adaylar Geç başvuru tarihi olan 21 Mayıs'ta işlemlerini elektronik ortam üzerinden gerçekleştirebilecek. DGS geç başvuru ücreti olarak adaylar 180 Türk Lirası başvuru ücreti ödeyecek.