Gündem DGS tercih sonuçları açıklandı! Sonuçlara erişmek için tıklayınız

DGS tercih sonuçları açıklandı! Sonuçlara erişmek için tıklayınız

04.09.2019 - 14:27 | Son Güncellenme:

Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarının ardından beklenen tercihler 21 Ağustos'ta başladı. 8 gün süren tercih başvurularının bitişiyle birlikte yavaş yavaş "DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?" soruları yöneltilmeye başlandı. Bugün itibarıyla işlemlerin üzerinden 7 gün geçerken sonuçlara olan beklenti iyice artmış durumda... DGS tercihleri 21 Ağustos'ta alınmaya başlamış 28 Ağustos'ta bu işlem son bulmuştu. Aradan bir hafta geçti ve yoğun bir şekilde 'DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?' yöneltiliyordu. ÖSYM sevindirici haberi az önce verdi. İşte detaylar...

DGS tercih sonuçları açıklandı Sonuçlara erişmek için tıklayınız

DGS tercihleri 21 Ağustos'ta alınmaya başlamış 28 Ağustos'ta bu işlem son bulmuştu. Aradan bir hafta geçti ve yoğun bir şekilde 'DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?' yöneltiliyordu. ÖSYM sevindirici haberi az önce verdi. İşte detaylar...

Haberin Devamı

DGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

DGS sonuçlarına ilişkin az önce ÖSYM'den açıklama geldi. Geçen sene tercihler 7 Eylül'de alınmaya başlamış 14 Eylül'de son bulmuştu. Sonuçlar ise 20 Eylül'de açıklanmıştı. Bu sene tercihlerin üzerinden 7 gün geçerken ÖSYM saat 16.00'da sonuçları ilan etti.

DGS TERCİH  SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

Haberin Devamı

2019-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2019-2020 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır.

ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.