Gündem Dikey Geçiş Sınavı (DGS) giriş yerleri belli oldu mu? DGS ne zaman?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) giriş yerleri belli oldu mu? DGS ne zaman?

19.06.2019 - 11:42 | Son Güncellenme:

Dikey Geçiş Sınavı başvuru işlemleri 26 Nisan - 8 Mayıs 2019 tarihleri arasında alındı. Ardından 21 Mayıs gününde başvuru tarihlerini kaçıran adaylar, geç başvuru işleminde bulundu. Peki DGS bu yıl ne zaman uygulanacak? Dikey Geçiş Sınavı giriş yerleri belli oldu mu?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) giriş yerleri belli oldu mu DGS ne zaman

Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik kapsamında meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülecektir.

Haberin Devamı

DGS SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU MU?

Dikey Geçiş Sınavı giriş yerleri henüz belli olmadı. DGS dınav giriş yerleri belli olduğunda haberimizin içeriğinden detaylı bilgi alailirsiniz.

DGS NE ZAMAN?

Sınav, 30 Haziran 2019 tarihinde uygulanacaktır.

SINAVIN KAPSAMI

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.