Gündem Diren sansar!

Diren sansar!

10.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cihangir’de sansar görüldüğü iddialarını destekleyen  veteriner Ahmet Kütükçü,  “Sayıları azalmakla  birlikte eski semtlerde kaya sansarlarını görebilirsiniz, zarar vermeyin” dedi

Diren sansar

Cihangir’de sabahın erken saatlerinde sansar görüldüğü iddia edildi. Basında çıkan bir haberde çöp yığınının yanında görüldüğü belirtilen sansarın fotoğrafı çekilmek istenirken kaçtığı öne sürüldü. Ayrıca Yaban Hayvan Veterineri Ahmet Emre Kütükçü’nün de şehrin belli noktalarında sansar olduğunu doğruladığı ifade edildi.

Bunun üzerine konuştuğumuz Kütükçü, Cihangir, Beşiktaş, Üsküdar, Fatih gibi eski semtlerde sayıları azalmakla birlikte sansar yaşadığını söyledi.

‘İki türü var’

Kütükçü, “Ağaç ve kaya sansarı olmak üzere iki tür söz konusu. Ağaç sansarları genelde ormanlık alanlarda yaşıyor.

Sözü edilen kaya sansar türü. Kaya sansarları şehir yaşamında sıkça karşılaştığımız bir tür. Eski ilçelerde kaya sansarı görebilirsiniz” dedi.

‘Zarar vermez’

Kütükçü, İstanbul’daki sansar türlerinin insanlara zarar vermeyeceğini ifade ederek, şunları kaydetti: “Aslında gece yarısı sansar görme ihtimaliniz oldukça düşük. Bu hayvanlar insanlardan kaçıp saklanır. Sansar görenler ilk anda bu türü kedi veya büyük fare zannediyor. Sansarlar yararlı hayvanlar, kemirgenlerin kontrolünü sağlıyorlar. İnsanlar Cihangir veya Beşiktaş’ta sansar görürse korkup zarar vermesin. Zaten sayıları bir elin parmaklarını geçmez. Daha önce Balmumcu ve Avcılar’dan yavru sansar getirenler olmuştu.”

Haberin Devamı