Gündem Dövülerek öldürülmüştü! Karar açıklandı

Dövülerek öldürülmüştü! Karar açıklandı

08.04.2022 - 11:19 | Son Güncellenme:

Kocaeli’nin TEM otoyolunda elleri ile ayakları bağlanmış ve dövülerek öldürülmüş şekilde bulunan Monirul İslam’ın öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı. Mahkeme tutuklu 4 sanığa iyi hal indirimi uygulayarak 33 yıl hapis cezası verdi. Tutuksuz iki sanık ise beraat etti.

Dövülerek öldürülmüştü Karar açıklandı

Monirul İslam’ın cesedi 21 Ocak 2020 günü Kocaeli TEM otoyolu yanında elleri ve ayakları bağlı şekilde öldürülmüş şekilde bulunmuştu. Yapılan incelemelerde İslam’ın dövülerek öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Başlatılan soruşturma kapsamında 6 şüpheli hakkında dava açılmıştı. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuklu sanıklar Absar Uddın, Mohammad Haider, Sayed Hossen ve Sultan Masum avukatlarıyla birlikte katıldı. Tutuksuz sanık Rıza Şalvaroğlu’da duruşmada hazır bulundu.

“KAÇMA ŞANSIM VARDI AMA KAÇMADIM”

Duruşmada son savunmalarını yapan sanıklardan Absar Uddın, suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek, “Ben cinayet işlemedim. Uzun süredir cezaevindeyim. Mağdurum” dedi. Sanık Sayed Hossen ise savunmasında, cezaevinde çok zorluk çektiğini söyleyerek, “Ben suçsuzum. Eğer suçu işleseydim orada kalmazdım. Polis gelmeden önce kaçabilirdim eğer suçu ben işleseydim. Kaçma şansım vardı. Kaçardım ama suçsuzum, kaçmadım” dedi.

Haberin Devamı

Dövülerek öldürülmüştü Karar açıklandı

4 SANIĞA 33 YIL HAPİS 2 SANIĞA BERAAT

Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Absar Uddın, Mohammad Haider, Sayed Hossen ve Sultan Masum’u, “kasten öldürme” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından iyi hal indirimi de uygulayarak 33 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanıklar Mohammod Mizanur ve Rıza Şalvaroğlu’nun ise beraatine karar verdi.

Dövülerek öldürülmüştü Karar açıklandı