Gündem E-Devlet Giriş Sayfası, eDevlet Şifresi İle Giriş Yapma İşlemi

E-Devlet Giriş Sayfası, eDevlet Şifresi İle Giriş Yapma İşlemi

17.06.2015 - 13:28 | Son Güncellenme:

E-Devlet şifresi ile pek çok kamu işlemi hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. E-Devlet şifresi nasıl alınır ve E-Devlet sistemine nasıl giriş yaparım? E-Devlet hakkında tüm merak ettikleriniz bu haberde!

E-Devlet Giriş Sayfası, eDevlet Şifresi İle Giriş Yapma İşlemi

Teknoloji yaşamın her alanında son derece yoğun bir şekilde kendisine yer buluyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisini en etkin şekilde kullanan kamu kurumlarının online hizmetlerini tek bir çatı altında bir araya getirerek, vatandaşa daha güvenli ve daha hızlı bir portal üzerinde hizmet veren e-Devlet sistemi ile birlikte kamu işlemlerinde modern dünya standartlarını yakalayabilmek mümkün hale geliyor. Özellikle de günümüz modern ve gelişmiş ülkelerinde hızla gelişen ve yaşamın her alanında kendisine yer bulan internet teknolojisi vatandaşa sunulan kamu hizmetlerinde aktif bir şekilde kullanılıyor. Böylelikle vatandaşa daha hızlı, daha çağdaş ve daha modern hizmetler sunulabiliyor. Bu durumda günümüz modern çağında son derece yoğun bir şekilde internet teknolojisinin kamu hizmetlerinde kullanılmasına yol açıyor. Türkiye’de de kamu kurumlarının modern dünyada entegre olabilmek ve dijital teknolojinin fırsatları ile vatandaşa hızlı ve çağdaş bir kamu hizmeti sunabilmek amacı ile internet teknolojisini en yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ!

Türkiye’de son yıllarda pek çok kamu kurumu tarafından internet teknolojisi son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor ki bu durumda vatandaşın, pek çok kamu işleminde internet kolaylığından yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Bu neden ile de günümüz modern Türkiye’sinde kamu hizmetlerinde internet teknolojisi çok daha aktif bir rol üstleniyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemi ise vatandaşa kamu hizmetleriyle sunulan internet teknolojisi fırsatlarından tek bir portal üzerinde yararlanabilme imkanı bulunuyor. Özellikle de vatandaş günümüz modern çağında internet üzerinden son derece pratik bir şekilde kamu işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Günümüzde modern teknolojisinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte internete bulunulan her yerden son derece pratik bir şekilde erişim sağlanabiliyor olması vatandaşın kamu kurumları tarafından sunulan online hizmet uygulamalarını sn derece yoğun ve sık bir şekilde kullanmalarına yol açıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet portalı, kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarının dijital dünyanın geniş ve büyük dünyası içerisinde kaybolmaması ve geri planda kalarak vatandaşın erişiminin zorlu hale gelmemesini sağlamanın yanı sıra bu resmi kamu online hizmetlerinden tamamen güvenli bir portal üzerinden gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Dijhital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemi üzerinden vatandaşlar tamamen güvenli ve hızlı bir şekilde 7 gün 24 saat kamu işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabilirken, dijital platformdaki bu sanal devlet sisteminde yapacakları pek çok kamu işleminin yasal geçerlilik düzeyi bulunuyor. Bu durumda günümüzde sanal devlet portalı hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlardan yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak, sanal devlet portalına giriş yapmaları isteniyor. Sanal devlet sistemi üzerindeki online hizmetlerden yararlanabilmeleri için sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Yüksek güvenlikli giriş seçeneklerinin bulunduğu turkiye.gov.tr adresindeki sisteme giriş sayfasından hangi giriş yöntemlerinin kullanılabileceği ve yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinin nasıl kullanılacağı öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya devam ediliyor. E-Devlet portalı üzerinde bu gibi yüksek güvenlik standartlarının bulunuyor olması vatandaşın kamu işlemlerinde internet kolaylığını kişisel bilgilerinin güvenliğini sağlayarak yapabilmelerine olanak sağlıyor.

Başbakanlık e-Devlet sistemi üzerinde işlem yapabilmek için 4 farklı giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapma zorunluluğu bulunduruyor. Bu kapsamda sisteme giriş yöntemleri olan ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapabilir ve işlemlerinizi kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemi 2008 yılında hizmete başlamasından bu yana tüm Türkiye’de 21 milyon 334 bin 995 kişi tarafından kullanılan bir sanal devlet kapısıdır. Aynı zamanda da sistem içerisinde 1133 hizmet ve 170 kurum aktif olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan bu sanal devlet sistemindeki online kamu hizmetlerini kullanarak vatandaşlar 7 gün 24 saat kolay bir şekilde kamu işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisi ile birlikte vatandaş kamu işlemlerinde mesai saati, resmi tatil ve hafta sonu tatili gibi sorunlar ile karşı karşıya kalmıyor. Vatandaşa sağladığı bu gibi avantajları ve kolaylıkları nedeni ile kamu işlemlerinde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan bir sanal devlet portalı olarak hizmet veriyor.