Gündem E-okul giriş işlemi nasıl yapılır?

E-okul giriş işlemi nasıl yapılır?

10.12.2018 - 14:34 | Son Güncellenme:

E-okul giriş işlemleri öğrenci ve veliler tarafından araştırılmaya devam ediyor. MEB tarafından geçtiğimiz yıllarda hizmete sunulan E-okul ile öğrenci ve veliler sınav notlarını ve devamsızlık gibi okul ile ilgilili bilgilere kolaylıkla erişebiliyor. Peki E-okul giriş işlemleri nasıl yapılır?

E-okul giriş işlemi nasıl yapılır

E-okul giriş işlemleri nasıl yapılır sorusu öğrenci ve veliler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Sanal ortamda öğrencinin devamsızlık, sınav sonuçları, sözlü notları gibi birçok bilgiye kolaylılıkla erişilebiliyor. Peki E-okul giriş işlemi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

E-OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-okul giriş işlemleri öğrenci TC kimlik numarası ve öğrenci numarası girildikten sonra gerçekleştiriliyor. E-okul VBS giriş işlemi için ise öğrencilerin TC kimlik numarası ve öğrenci numarasını girildikten sonra gerçekleştirilebiliyor.

E-OKUL NOT SORGULAMA

E-Okul sisteminde en çok yapılan işlemlerden birisi de öğrenci notunu sorgulama işlemidir. Veliler öğrencinin notlarına sisteme giriş yaparak ulaşabilir.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan "Not Bilgisi" seçeneğine tıklanması gerekiyor.

Not sorgulama işlemli, öğretmenlerin sisteme girmiş olduğu notlar dahilinde yapılabilmektedir.