Gündem E-okul sistemi ile veliler her an öğrenci durumunu takip edebilecek!

E-okul sistemi ile veliler her an öğrenci durumunu takip edebilecek!

25.08.2016 - 10:04 | Son Güncellenme:

E-okul sistemi ile veliler internet üzerinden öğrencilerine ait tüm bilgiler erişim sağlayabilecek. E-okul sistemi, MEB tarafından uygulamaya koyulmuş başarılı bir uygulamadır. E-okul sisteminden yararlanabilmek için sisteme giriş şifresine sahip olmanız gerekiyor.

E-okul sistemi ile veliler her an öğrenci durumunu takip edebilecek

Gelişen teknoloji günümüzde bir çok hizmet alanında kullanılmış ve siz değerli vatandaşların bu hizmet sayesinde yaşam kalitesinin artırılması hedeflenmiştir. Gelişen teknolojinin bir çok sektörde yerini alması ile artık gerçekleştirmek istediğiniz işlemler oldukça kolaydır Eğitim hayatımız kronolojik bir sıraya bağlı olarak devam etmektedir. Bu süreç içerisinde adımıza kayda geçen bir çok not bir çok devamsızlık bilgileri vardır. Sizin ilkokuldan bugüne hatta mezun olana kadar biri sizin için tüm bu bilgileri aklında tutsaydı çok iyi olmaz mıydı? Devlet siz değerli vatandaşları için bu hizmete karşılık vererek ilkokuldan mezun oluncaya dek sizin eğitim hayatınıza dair ne kadar resmi bilgi var ise bunu sizler için hafızasında tutmadı belki ama bunu sizlere sağlayacak bir sistem geliştirdi.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Adı e-okul olan bu sistem sayesinde öğrenci sınav notlarını devamsızlık bilgilerini karnelerini ve karnenin yanında aldığı tüm belgeleri bu e-okul sistemi sayesinde görebilir ve hangi yıla dair bilgilere ulaşmak istiyor ise bu bilgilere ulaşabilir. E-okul sistemi sadece öğrencilerin değil velilerin de yüzünü güldürdü. Velisi bulunduğunuz öğrencinin okulu her zaman yakınınızda olmayabilir. Velisi olarak bulunduğunuz öğrenci için bilgi almak üzere gittiğiniz okula ulaşım zaman zaman sıkıntılı bir hal alabilir. Aynı zamanda çalışıyor iseniz okula gittiğinizde sizlere bilgi verecek birini bulamayabilirsiniz. Çünkü okullarda tıpkı sizin çalıştığınız kurumlardaki gibi belli bir mesai saati prensibi ile çalışmaktadır. Bu nedenden dolayı velisi bulunduğunuz öğrenciye dair bir şey öğrenemeden dönmeniz olasıdır. Bunun için devlet sizlere e-okul hizmetini sunarak dilediğiniz her yerden internet bağlantısının olması koşulu ile tüm akıllı cep telefonlarından ve bilgisayarlardan ulaşmanızı sağladı. E-okul hizmetine dilediğiniz yerden bağlanabilirsiniz ve hatta e-okul uygulamasını indirerek yeterince hızlı olan bu işleme biraz daha ivme kazandırmanız mümkün olabilir. E-okul sistemi sayesinde öğrenciye dair en güncel notlardan tutunda ilkokulun birinci dönemine kadar ne not aldığını öğrenebilirsiniz. Daha sonra yine öğrenciye ait olan devamsızlık durumunu takip edebilir ve hatta hangi ders saatine gerçekleştiğini bile öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda öğrencinin eğitim aldığı eğitim kurumuna dair önemli duyuruları takip ederek işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-okul sistemine giriş yapmanız için resmi e-okul sitesini ziyaret edin . Daha sonra öğrenciye ait olan T.C kimlik numarası ve okul numarasını doğru bir şekilde uygun boşluklara doldurun. Ardından sayfada belirtilen güvenlik kodunu da doğru bir şekilde girdikten sonra giriş butonuna basın. Sonrasında dilediğini işlem için dilediğiniz butona tıklayarak e-okul sistemine giriş yapmış ve hatta işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. E-okul hizmeti devletin öğrencilerine velilere aynı zaman da öğretmenlere de ücretsiz olarak sunduğu online bir hizmettir. Bu hizmetten faydalanmak için mesai saatlerini göz önünde bulundurmanıza gerek yoktur. Dilediğiniz saatler içerisinde e-okul sistemine giriş yaparak işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.