Gündem EBA kurs hizmeti ile öğrenciler daha başarılı oluyor!

EBA kurs hizmeti ile öğrenciler daha başarılı oluyor!

31.08.2016 - 08:51 | Son Güncellenme:

EBa kurs hizmeti MEB tarafından hazırlanan bir programdır. EBA kurs hizmeti ile öğrenciler derslerinde daha başarılı hale geliyor. EBA kurs hizmeti üzerinde ders destek notları ve videolu destek araçları bulunuyoruz.

EBA kurs hizmeti ile öğrenciler daha başarılı oluyor

Küçük yaşlarda eğitim öğretim görmek için örgün eğitimin ilk basamağı olan ilk okullara gitmeye başlarız. İlk okullarda okuma yazma ve okuma yazmaya ait alıştırmaları öğrendikten sonra örgün eğitim yani zorunlu eğitimin ikinci basamağa geçeriz. Bu ikinci basamak ise orta okullardır. Orta okullar daha yoğun eğitim verilip, öğrencilerin liseye hazırlandıkları yerlerdir. İlk okul ve orta okul daha önceki yıllarda iki basamak olarak ayrı bir şekilde değildi. Ancak sistemin değişmesi ile birlikte iki ayrı basamak olarak örgün eğitim verilmesine karar verilmiştir. Bu kararı veren Milli Eğitim Bakanlığı’dır.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fatih projesi kapsamı adı altında 2012 de hayata geçirilmiş olan EBA kurs yani Eğitim Bilişim Ağı çevrim içi bir eğitim platformudur. Eba kurs eğitim programlarını her öğrenci ve öğretmenlere kendi kullanıcı ismi ile kişiselleştirilmiş olarak kullanılabilmektedir. EBA kurs öğrencilere ve öğretmenlere eğitim olarak büyük kolaylık sağlayan bir platformdur. EBA'ya öğretmenler özel olarak hazırladıkları ders konularını, içeriklerini diledikleri gibi ekleyebilirken gene başka öğretmenler tarafından paylaşılmış olan sunum ve notlara kolay bir şekilde erişim sağlayabilmektedir.

Haberin Devamı

EBA yani açılımı ile Eğitim Bilişim Ağı öğrencilerin ders takibini arttırmak ve bir sebepten kaçırılan dersi atlamamak gibi amaçlar üzerine kurulmuştur. EBA üzerinden öğrenciler; öğretmenlerinin bu platforma yüklemiş oldukları ders notlarına ulaşabilmekte ve derse katılımını sağlamış olmaktadır. Platform üzerinde öğrencilerin de bilgi veya ders notu paylaşabilmek gibi bir yetkisi vardır. Ders notlarını sisteme yükleyerek, sistem üzerinde kayıtlı olan diğer öğrenciler için de bir katkı sağlamış olacaktır. Ayrıca sistem üzerinde ders notları ile birlikte görseller ve slayt şeklinde sunumlar da paylaşılmaktadır.

EBA sistemine giriş yapabilmek için öncelikle EBA ana sayfasına gitmeniz gerekmektedir. Daha sonra sayfanın sağ üst köşesinde bulunan “Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan giriş sayfasında sizden bir takım bilgiler istenecektir. Bu bilgiler; kullanıcı adınız ve şifrenizdir. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi ilgili boşluklara doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olduktan sonra “Giriş” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle EBA sistemine giriş yapmış olacaksınız. Sistem menüsünden yapmak istediğiniz işlemi seçerek kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Yazarlar