Gündem El Kaideciler Güngören'i mesken edinmişler

El Kaideciler Güngören'i mesken edinmişler

01.09.2008 - 11:26 | Son Güncellenme:

.

El Kaideciler Güngöreni mesken edinmişler

İstanbul'da terör örgütü El-Kaide'ye yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 22 kişi adliyeye sevkedildi. Şüphelilerden 2'sinin İran ve Pakistan'a gittiği belirlendi. Operasyonun 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Nike tarafından düzenlenen ve 31 Ağustos'ta yapılacak olan dünyanın en büyük koşu organizasyonu Human Race öncesine denk gelmesi zanlıların bir eylem hazırlığı içinde oldukları ihtimalini gündeme getirdi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 20 adrese yapılan baskınla gözaltına alınan kişilerin Güngören'de bulunan bir çay ocağında toplanarak örgütsel propaganda yaptıkları iddia edildi. Zanlıların örgütün "Güngören Yapılanması" olduğu iddia edildi. Telefon trafiğindeki ve toplantılardaki yoğunluk ile yurtdışına çıkan 2 kişinin İstanbul'a gelmesinin ardından başlayan hareketlilik polisi alarma geçirdi. Gözaltına alınanların büyük çoğunluğu Güngören'de oturuyor.

Güngören ve çevresinde örgütlenip taraftar kazanmaya çalışan yapılanmanın cami ve Kur'an Kurslarına giderek eleman topladıkları ileri sürüldü. Zanlılardan 2'sinin İran ve Pakistan'a gittiği öğrenildi. 2 zanlının buradaki örgüt kamplarında ideolojik ve dini içerikli eğitim aldıkları iddia ediliyor İran ve Pakistan'a giden 2 kişinin 6 ay burada kaldıkları belirlendi. İran ve Pakistan'a giden zanlıların Tebliğ Cemaatine üye oldukları ileri sürüldü.