Gündem Emine Erdoğan’dan Türk Mutfağı Haftası paylaşımı

Emine Erdoğan’dan Türk Mutfağı Haftası paylaşımı

22.05.2023 - 17:38 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası'nın ikincisi başladı. Erdoğan sosyal medya hesabından, "Türk Mutfağı Haftası vesilesiyle dünya, bereketin ve bolluğun coğrafyası Anadolu’yu, Hatay’ın asırlık tarifleriyle tanıyacak. Bu gurur ve başarı hepimizin" paylaşımında bulundu.

Emine Erdoğan’dan Türk Mutfağı Haftası paylaşımı

Cumhurbaşkanlığının himayesi, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinesinde düzenlenen hafta kapsamında 27 Mayıs'a kadar tüm iller ile büyükelçiliklerde eş zamanlı etkinlikler yapılacak.

Haberin Devamı

Etkinliklerde, Emine Erdoğan'ın himayesinde, gastronomi alanında uzman akademisyenlerin danışmanlığında ve ünlü şeflerin katkılarıyla hazırlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabı da kaynakça olacak.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Mutfağı Haftası'nın ana teması, "Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Atıksız, geleneksel, sağlıklı" olarak belirlendi.

Emine Erdoğan sosyal medya hesabından Türk Mutfağı Haftası paylaşımında bulundu. Erdoğan, “Bir ülkenin mutfağına açılan kapı, aynı zamanda bir coğrafyaya, medeniyete, ekolojiye, gelenek, görenek ve inanca da açılıyor.

Bu sene ikincisini kutlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumuz Türk Mutfağı Haftası vesilesiyle dünya, bereketin ve bolluğun coğrafyası Anadolu’yu, Hatay’ın asırlık tarifleriyle tanıyacak. Bu gurur ve başarı hepimizin.

Haberin Devamı

Binlerce yıllık tarihi birikimiyle, kültür ve medeniyet mozaiği Hatay’ın her bir tescilli lezzeti, atıksız, sağlıklı ve geleneksel Türk Mutfağı’nın eşsiz reçetelerindendir.

İnanıyorum ki, 6 Şubat depremlerinde yara alan Hatayımız, ihya ve yeniden inşa çalışmalarının ardından medeniyetler sofrası olarak gönül köprüleri kurmaya devam edecektir.

“Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabımızın rehberliğinde, hafta boyunca gerçekleştirilecek tüm ulusal ve uluslararası etkinliklerin, Türk Mutfağı’nın bilgelik yolcuğuna anlamlı bir katkı sunmasını temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yazarlar