Gündem En coşkulu maraton

En coşkulu maraton

07.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Renkli görüntülere sahne olan “N Kolay İstanbul Maratonu”nda halk koşusuna katılanlardan bazıları, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde kahvaltı keyfi yaşadı. Çok sayıda katılımcı da Boğaz manzaralı fotoğraf çekti.

En coşkulu maraton

Dünyada iki kıtada koşulan tek koşu olan “N Kolay İstanbul Maratonu” bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Dün gerçekleşen ve 60 bin kişinin katıldığı İstanbul Maratonu paten yarışıyla başladı. İkinci start ise tekerlekli sandalye sporcuları için verildi. Elit kategorideki atletlerin startının verilmesinden sonra da renkli görüntülere sahne olan 8 kilometrelik halk koşusu başladı. Halk koşusuna katılanların bazıları, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde ‘pazar kahvaltısı’ yaparken, Boğaz manzaralı hatıra fotoğrafı çekenlerin sayısı da oldukça fazlaydı.

Haberin Devamı

En coşkulu maraton

Evlilik teklifi

Bir vatandaş da köprü üzerinde sevgilisine evlilik teklif etti. “Evet” yanıtıyla genç çift ve arkadaşları doyasıya eğlendi. Birçok kişi köpeğiyle birlikte koşuya katılırken, turistlerin de İstanbul Maratonu’na olan ilgisi dikkat çekti. Filipinli bir grup, köprü üzerinde Filipinler ve Türkiye bayraklarını birlikte açarak poz verdi. Katılımcılar arasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde çay, kahve içenler de vardı, bebekleri ve köpekleriyle koşanlar da... 

En coşkulu maraton

Bazı katılımcılar ise kostümlerle koştu. Prenses kostümü giyen ve çocuklar için koştuğunu belirten İpek Çelenlioğlu, “Hayati risk taşıyan hastalıkları olan 3 - 18 yaşındaki çocuklar için koşuyorum” dedi. Tekerlekli sandalyede arkadaşlarıyla birlikte yarışa katılan Semra Çetinkaya ise “Koşamayan arkadaşlarım için buradayım. İnanılmaz keyifli. Koşmak bizim işimiz” diye konuştu. Protez bacağıyla koşan Recep Tula da “Çok güzel bir gün. Bu kadar kalabalığın içinde koşmak, insana kendini iyi hissettiriyor. Benim ilk koşu yarışım. Protez bacağımla koşuyorum, etkileyici bir tecrübe oldu” ifadelerini kullandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da koşuda eşi Dilek İmamoğlu’yla birlikte yer aldı.

Haberin Devamı

En coşkulu maraton

Sosyal sorumluluk 

Birçok sivil toplum kuruluşunun üyesi de maratona sosyal mesaj vermek, duyarlılık oluşturmak, sosyal farkındalık yaratmak için katıldı. Ciddi sayıda katılımcı, sosyal sorumluluk projelerine dikkat çekmek için koşuda yer aldı. Kimi insan hakları için koştu, kimi de çocukların eğitimine ve sağlık kampanyalarına destek bulabilmek amacıyla adımlarını attı. Dünya kostümü giyerek koşan çevreciler de etkinlikteydi.

En coşkulu maraton