Gündem ' Enkaz bebeğin' film gibi hikayesi! 'Kardeşimin emanetine kavuştum'

' Enkaz bebeğin' film gibi hikayesi! 'Kardeşimin emanetine kavuştum'

17.02.2023 - 07:33 | Son Güncellenme:

Depremde anne ve babası hayatını kaybetti. Kendi ise 2 gün sonra enkazdan komşuları tarafından sağ çıkarıldı. Cumhurbaşkanlığı uçağıyla Kahramanmaraş'tan Ankara'ya gönderilen ve ismi bilinmediği için alnına 'Enkaz bebek' yazılan 2 aylık Fatma hayatta kalan tek yakınına kavuştu.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7’lik deprem ile Elbistan merkezli 7,6’lık depremler Türkiye’yi sarstı… Yüz binlerce yuva yıkıldı. Asrın felaketi olarak kayıtlara geçen depremin 11’inci gününde can kaybı 36 bini geçmişti…

Haberin Devamı

Hayatta kalanlar içinse ‘yokluk’ içinde bir ömür kalmıştı… Anne yok, baba yok, evlat yok, kardeş yok, yuva yok, bakkal yok, manav yok, mahalle yok, şehir bile yoktu artık…

2 GÜN SONRA SAĞ ÇIKARILDI

Her enkaz içinde onlarca canın hikayesini saklıyordu. Abid ailesi de onlardan biriydi… Suriye’deki savaştan kaçıp Kahramanmaraş’a sığınmışlardı. Yeni evli çiftin 2 ay önce bir kız bebeği dünyaya geldi. Deprem onların da mutlu yuvasını yerle bir etti.. Anne ve baba enkazda can verdi. Bebekleri ise 2 gün sonra enkazdan sağ çıkarıldı. Komşuların ağlama sesini duyup çıkardığı bebeğin burnu bile kanamamıştı.

 Enkaz bebeğin film gibi hikayesi Kardeşimin emanetine kavuştum


ANKARA'YA GÖTÜRÜLDÜ

Adı bile bilinmeyen bebeği bir komşu kadın, sağlık ekiplerine teslim etti. Kimsesiz bebek sağlık görevlilerinin gözetiminde Cumhurbaşkanlığı’nın uçağıyla Ankara’ya gönderildi. Küçücük bedenin ağır yükü kundağındaki nota yazılmıştı: ‘Enkaz bebek’ demişlerdi adına... Bulunduğu mahalle ve onu bulan komşunun telefon numarası yazılıydı kağıtta. Alnında da keçeli kalem ile bir not vardı ama okunmuyordu…

Haberin Devamı

 Enkaz bebeğin film gibi hikayesi Kardeşimin emanetine kavuştum

'ALIN YAZISI' AMCAYA GÖTÜRDÜ

TRT Haber, alnındaki o notun peşine düştü. ‘Alın yazısı’ başındaki o notla şekillenecekti...

Kundağındaki kağıtta yazılı telefon numarası tespit edilip arandı. Telefonu bebeği bulan depremzede komşu açtı. Bebeğin adını bilmediğini sadece bir amcasını sokakta daha önce gördüğünü anlattı.

Küçük yavrunun hikayesi “Adı şimdilik 'Enkaz bebek': Refakatçisiz bebekler devlet korumasında” başlığıyla servis edildi.

 Enkaz bebeğin film gibi hikayesi Kardeşimin emanetine kavuştum

"BEBEĞİM SİZDEYMİŞ..."

Saatler sonra o amca ortaya çıktı. Bebeği sağlık görevlilerine teslim eden komşuya gidince “Beni az önce bir gazeteci aradı, bebek onda sanırım” yanıtını aldı. Komşu kadının verdiği numarayı arayan amca yalvarıyordu: O benim kardeşimin bebeği.. Kardeşim gelinimiz öldü. Bebeğim sizdeymiş…”

TRT Haber, amcaya bebek ile ilgili bilgiyi verip Aile Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı yetkililerini harekete geçirdi. Depremzede amca enkazdan çıkardığı evraklarla Ankara’ya getirildi. Gerekli prosedürler tek tek yerine getirildi. Bakanlık yetkililerinin incelemesi sonucunda amcanın kimliği teyit edildi. Ve depremden 10 gün sonra “Enkaz bebek” denilen ama adı ‘Fatma’ olan 2 aylık bebek amcasına teslim edildi.

Haberin Devamı

Amca buruk sevincini gönderdiği fotoğrafla paylaştı: Kardeşimin emanetine kavuştum…

 Enkaz bebeğin film gibi hikayesi Kardeşimin emanetine kavuştum

Yazarlar