Gündem Erdoğan, Trakya mitinglerinde konuştu: Anadolu ihtilali burada şekillendi

Erdoğan, Trakya mitinglerinde konuştu: Anadolu ihtilali burada şekillendi

09.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trakya’da miting yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırklareli’deki konuşmasında, Pınarhisar Cezaevi’ndeki tutukluluk günlerini hatırlatarak, “Partimizin ufkunu burada çizdik. Türkiye’ye dair hayallerimizi Pınarhisar’da somutlaştırdık” dedi.

Erdoğan, Trakya mitinglerinde konuştu: Anadolu ihtilali burada şekillendi

GÖKHAN KARAKAŞ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyasına Trakya’da devam etti. İlk önce Kırklareli’de vatandaşlara hitap eden Erdoğan, “Benim Kırklarelili kardeşlerim iradelerine böyle sahip çıktığı sürece, dergi kapaklarından millete parmak sallayanların tehditleri sökmez. CHP’ye, PKK’ya, İP’e, bunlara, ülkemizi, vatanımızı böldürtmeyeceğiz... Bizi Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Roman diyerek ayırmak isteyenlere, bizi hayat tarzı korkuları üzerinden bölmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. Roman kardeşlerime ayrımcılık yapmak isteyenlere de asla fırsat vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Gözyaşını unutmadık’

Okuduğu bir şiir yüzünden hadsiz şekilde cezalandırıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Kırklareli bizi Pınarhisar’da misafir etti. Milletimizin bize yapılan adaletsizliğe gösterdiği vicdanı duruşu hiçbir zaman unutmadık. Yüz binlerin bizi Pınarhisar Cezaevi’ne yolcu ederken o döktüğü gözyaşını hiçbir zaman unutmadık... Pınarhisar’da haksız şekilde tutulduğumuz o günleri her anıyla tefekkürle, istişare ile geçen bir oda olarak gördük. Pınarhisar’ı bir zindan olarak değil, Medrese-i Yusufiye olarak kabul ettik. Darbecilerin, milletimizle bağını koparmak için bizi attıkları o zindan Allah’ın takdiriyle yeni bir dönemin başlangıcı, yeni bir yolculuğun ilk adımı oldu. Partimizin ufkunu burada çizdik. Türkiye’ye dair hayallerimizi Pınarhisar’da somutlaştırdık. Gelecek vizyonumuzu burada şekillendirdik. Rabbimizin yardımı, milletimizin desteğiyle 3 Kasım 2002 seçimlerinde Anadolu ihtilalini gerçekleştirdik.”

Haberin Devamı

21 yılda eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını söyleyen Erdoğan “Ülkemiz ekonomisini tekrar IMF komiserlerine teslim etmeyeceğiz. Sene 2013, IMF’e borcumuzu bitirdik. 2013’ten sonra 1 kuruş almadık. Ne oldu Türkiye battı mı? Bay Bay Kemal sen IMF’ye git, avucunu yalayacaksın, onlardan sana yar olmaz ama sen zaten seçimi kazanamayacaksın. Sen ciddi manada zavallısın. Çanakkale Köprüsü’nü onlardan aldığımız parayla mı yaptık? Bay Bay Kemal, Ziya Paşa tam da senin için söylüyor; ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri’ Millete hizmet aşk işidir, bunun için de yürek gerekir, bilek gerekir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Trakya mitinglerinde konuştu: Anadolu ihtilali burada şekillendi

Hızlı tren projesi

Erdoğan, ayrıca “İstanbul-Edirne-Kırklareli hızlı tren projesi etaplar halinde devam ediyor. Bu hat üzerinde Babaeski-Lüleburgaz ve Büyükkarıştıran istasyonları kuracağız. Halkalı-Kapıkule arası 1 saate düşecek” dedi.

‘Türkiye Yüzyılı’nı eğitim yüzyılına dönüştüreceğiz’ 

Erdoğan, Trakya mitinglerinde konuştu: Anadolu ihtilali burada şekillendi

45 bin öğretmenin atama kurası çekildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütçe hazırlarken aslan payını hep eğitime ayırdıklarını belirterek, “Önümüzdeki dönemi Türkiye Yüzyılı, Türkiye Yüzyılı’nı da eğitim yüzyılı haline dönüştüreceğiz” dedi. 45 bin öğretmenin atama sonuçları Haliç Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı programla açıklandı. Erdoğan, bir grup öğretmeni sahneye alarak kura için birlikte butona bastı.

Haberin Devamı

‘Tek kalemde en büyük’

Önceki hafta da 4 bin 134 engelli öğretmenin atamasını yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, “Böylece son 10 yılda toplam 12 bin 98 engelli öğretmenimizi öğrencilerle buluşturduk. Ülkemizde 2002 yılında yaklaşık 500 bin öğretmenimiz vardı. Bu sayı artık 1 milyon 200 bine ulaştı” dedi. Muhalefeti hedef alan Erdoğan, “Palavrayla, ‘biz şu kadar öğretmen atadık, atayacağız’ demekle olmuyor. Tarihinde ne yaptın? Ne kadar öğretmen atadınız bunları söyleyin. Biz yaptıklarımızı söylüyoruz. Şu andaki mevcudun yüzde 75’inden fazlasını biz atadık” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Tek kalemde Cumhuriyet tarihimizin en büyük öğretmen atamasını bugün gerçekleştiriyoruz. Bugün atamayla göreve başlayacak öğretmenlerimizin yaklaşık yarısı deprem bölgesindeki illerimizde vazife üstlenecek. İnşallah sizlerin de çabalarıyla, bölgenin yaralarını kısa sürede saracağız... Biliyorsunuz, Cudi Gabar’da keşfettiğimiz, ülkemizin en büyük petrol kuyusuna şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın’ın ismini verdik... Terör örgütleriyle ve arkasındaki güçlerle olan mücadelemizi de kararlılıkla sürdüreceğiz.” -HABER ARAŞTIRMA

Haberin Devamı

‘Kendi provokasyonları’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırklareli’nin ardından Edirne ve Tekirdağ’da düzenlenen mitinglerde konuştu. Erdoğan, Edirne’de “Edirne ülkesinin bütünlüğüne, milletinin birliğine, bayrağında ve ezanında sembolleştirdiği istiklaline göz dikenleri asla affetmez” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’daki mitinginde çıkan olayları değerlendiren Erdoğan “Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıp, ondan sonra da utanmadan şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar. İşte dün İstanbul’u gördünüz 1 milyon 700 bin insan, Atatürk Havalimanı’ndaydı. Milleti tahrik ederek, buna güçleri yetmeyince, tahkir ederek yaşayacakları hezimete şimdiden kılıf arıyorlar. Bu milleti kirli oyunlarına alet edemeyecekler, ezeli ve edebi kardeşliğimize leke süremeyecekler” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Tekirdağ’da ise “Hayatta her hatanın bir bedeli vardır. Ama sandıktaki hatanın bedelini kendimizle birlikte çocuklarımızın da ödeyeceğini unutmamalıyız” dedi. Erdoğan, “Karşımızda kurulan kendi deyimleriyle, kumar masasının halini görüyorsunuz. Ne diyor o güzel Tekirdağ türküsünde? ‘Bahçelerde börülce oynar gelin görümce’. Oynasınlar bakalım bir araya gelince. Bunlar da artık yedisi mi? Dokuzu mu? On biri mi? Kaç taneyseler bir araya gelmişler. Ülkenin ve milletin kaderi üzerine kumar oynuyorlar. Oynasınlar bakalım. Milletim de bunlara 14 Mayısta, sandıkta kendi oyununu oynayacak” diye konuştu.