Gündem Türkiye'de 19 Mayıs coşkusu! Yurdun dört bir yanından renkli kareler

Türkiye'de 19 Mayıs coşkusu! Yurdun dört bir yanından renkli kareler

19.05.2023 - 22:03 | Son Güncellenme:

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından renkli kareler gelmeye devam ediyor.

Türkiyede 19 Mayıs coşkusu Yurdun dört bir yanından renkli kareler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Porsuk Çayı’nda gondol ve teknelerle fener alayı düzenledi. Binlerce Eskişehirli, alayın gelişini çalınan marşlar eşliğinde eğlenerek bekledi. Fener alayı Köprübaşı mevkisinden başlarken, çay kıyısında bekleyenler ellerinde bayraklarla fener alayının geçişini izleyip, bu anları cep telefonlarına kaydetti.

Haberin Devamı

Türkiyede 19 Mayıs coşkusu Yurdun dört bir yanından renkli kareler

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, fener alayı gondolundan halkın bayramını kutlarken, gondol ve teknelerden yakılan meşaleler renkli görüntüler oluşturdu. Etkinlikler kapsamında ışık gösterisi ile fener alayının geçişi sonunda Porsuk Çayı üzerinde flyboard gösteri yapılırken, gökyüzünü atılan havai fişekler aydınlattı.

Türkiyede 19 Mayıs coşkusu Yurdun dört bir yanından renkli kareler

Samsun'da '19 Mayıs' coşkusu; Karsu, konser verdi

Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri gün boyu devam etti. Kentin her noktasında vatandaşlar ellerinde Türk bayrağı ile bayramın coşkusunu yaşadı.

Türkiyede 19 Mayıs coşkusu Yurdun dört bir yanından renkli kareler

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da kurtuluş mücadelesini başlattığı Samsun’a çıkışının 104'üncü yıldönümünün akşamında ise Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik Şöleni düzenlendi. Batıpark mevkisinde düzenlenen şölende ünlü şarkıcı ve piyanist Karsu muhteşem bir konser verdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Karsu, Samsunlulara unutulmaz bir gece yaşattı. Binlerce genç, ünlü sanatçının şarkılarına eşlik ederek bayramın coşkusunu yaşadı.

Haberin Devamı
1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

Antalya'da '19 Mayıs' coşkusu; binlerce kişiyle 'fener alayı' düzenlendi

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktığı, milli mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919’un 104’üncü yıl dönümü ve Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Antalya’da Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlendiği fener alayı ile kutlandı. Kentte öğleden sonraki yağmurun, törenlerin başlama saatine yakın etkisini azaltmasıyla vatandaşlar yürüyüşe büyük ilgi gösterdi.

Saat 20.00’de Konyaaltı Varyant’tan başlayacak fener alayı için katılımcılar saat 18.30’dan itibaren alana gelmeye başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş güzergahı, tamamen bariyerle kapatıldı. Alana girmek isteyen vatandaşlar polis tarafından iki aramadan geçtikten sonra alana girebildi.

Türkiyede 19 Mayıs coşkusu Yurdun dört bir yanından renkli kareler

'CUMHURİYET İÇİN ANTALYA EL ELE'

Toplanan binlerce kişi kortejin önündeki ‘Cumhuriyet İçin Antalya El Ele’ yazılı pankartın arkasında yürüyüşe başladı. Ellerinde bayrak ve meşale taşıyan grup yürüyüş boyunca sloganlar atıp, marşlar söyledi. Kortejde yürüyenler arasında kentte yaşayan yerleşik yabancıların olduğu görülürken, bazı çocuklar ise ebeveynlerinin omuzlarında yürüyüşe katıldı.

Haberin Devamı

Bu seneki fener alayında katılımın önceki yıllara göre daha yoğun olduğu görüldü. İlginç görüntülerin de yaşandığı yürüyüşe Aslı Arık da 1 yıldır beslediği ‘Cicoz’ isimli beyaz ördeğiyle katıldı. Yürüyüşe katılanların ilgi gösterdiği Arık ve Cicoz, bir süre ilgi odağı oldu. Arık, “1 yıldır besliyorum. Civcivken almıştım. Bugün de birlikte yürüyüşe katıldık. Onun için de bir değişiklik oldu” dedi.

Türkiyede 19 Mayıs coşkusu Yurdun dört bir yanından renkli kareler

Ankara'da '19 Mayıs' coşkusu

Başkent'te, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği'nde Sıla konseri ve Çankaya Belediyesi tarafından Anıtpark'ta Ceza konseri düzenlendi. Kentte, kutlamalar kapsamında düzenlenen konserlere Ankaralılar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Türkiyede 19 Mayıs coşkusu Yurdun dört bir yanından renkli kareler

Menteşe'de 19 Mayıs coşkusu gece de sürdü

Haberin Devamı

Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğine çok sayıda vatandaş katıldı. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün eşliğinde Türk Bayrakları ve meşaleler ile fener alayı gerçekleştirildi. Fener alayı sonrası vatandaşlar Cumhuriyet meydanında konser ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladılar.

Bodrum'da '19 Mayıs' coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Bodrum'da da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Kutlamalar Bodrum Marina önünden kortej ile başladı. Korteje CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, siyasi parti temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı. Kortej, Belediye Meydanı'nda son buldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçede sabah saatlerinde başlayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının coşkuyla geçtiğini söyledi. Çeşitli branşlarda başarılar elde genç sporcuları tebrik eden Başkan Aras, herkesin bayramını kutladı.

Haberin Devamı

Türkiyede 19 Mayıs coşkusu Yurdun dört bir yanından renkli kareler

Gençlerin bayramını kutlayan Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ise "Her başarı kendi içerisinde çok kıymetli ve çok değerli. Dolayısıyla Sefo isimli sanatçımızın buraya gelişiyle bizim ödül vermemiz arasında makul bir süre olmalıydı. Sporcularımıza özel bir zaman ayıralım. Oldu bittiye getirip araya sıkıştırmak istemedik. Onlara özel bir zaman ayırmak, sporun kıymetini anlamak adına böyle bir düzenleme yaptık" dedi.

Bandırma'da önce fener alayı sonra konser

Bandırma Ordu Caddesi'nden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan fener alayı kortejine binlerce vatandaş katıldı. Kortejde 100 metre uzunluğunda dev Türk bayrağı açıldı. Fener alayından sonra Cumhuriyet Meydanı'nda muhteşem bir konser düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda "İkiye On Kala" konserine yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Türkiyede 19 Mayıs coşkusu Yurdun dört bir yanından renkli kareler

Çoğunluk olarak gençlerin katıldığı konserde meydanı adeta inleten İkiye On Kala, sevilen eserlerini ardı ardına seslendirdi.

Gençlere hitap eden Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma'yı çok sevdiğini ve Kurtuluş Savaşı'nda önemli yere sahip olan Bandırma'dan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını minnetle andıklarını söyledi.

Türkiyede 19 Mayıs coşkusu Yurdun dört bir yanından renkli kareler

Köyceğiz’de 19 Mayıs’ın coşkusu fener alaylarıyla sokağa taştı

Köyceğiz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen fener alayında Köyceğiz Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, bayrak ve meşalelerle trampet takımına eşlik ederek, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan’ın da katıldığı fener alayına, yoldan geçen bazı vatandaşlar alkışlarla eşlik etti.

Türkiyede 19 Mayıs coşkusu Yurdun dört bir yanından renkli kareler

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için düzenlenen organizasyonda yüzlerce kişi ellerinde Köyceğiz Belediyesi tarafından dağıtılan Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile yürüdü. Yürüyüşe katılanlar dev Türk bayrağı ve Atatürk posterini de en önde ellerinde taşıdılar. Yürüyüşe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla insan seli oluştururken, cadde kırmızı beyaza boyandı. Cumhuriyet Meydanı’na gelen fener alayını folklor ekibi karşıladı. Efe oyunları izlendi. Atatürk ve Bayrak resimleri sergisi gezildikten sonra fener alayı dağıldı.

Uşak’ta “Fener Alayı” yürüyüşü gerçekleşti

Türkiyede 19 Mayıs coşkusu Yurdun dört bir yanından renkli kareler

Uşak’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıl dönümünde bir dizi program gerçekleşti. Program kapsamında akşam saat 21.00’de Vali Vekili Muammer Balcı ve binlerce vatandaşın katılımıyla “Fener Alayı” yürüyüşü gerçekleşti. Ata Park Meydanı’ndan başlayan kortej, Zübeyde Hanım Caddesi üzerinden kentin en işlek caddesi olan İsmet Paşa Caddesi’nin girişindeki 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda son buldu. Etkinlik, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.