Gündem 'Evine sığınan depremzede çocuğu dövüyor' iddiaları infial yarattı! Emniyeti'nden açıklama

'Evine sığınan depremzede çocuğu dövüyor' iddiaları infial yarattı! Emniyeti'nden açıklama

10.02.2023 - 17:46 | Son Güncellenme:

Ankara Emniyet Müdürlüğü, küçük yaşta bir çocuğun maruz kaldığı şiddetle ilgili suça sürüklenen 3 çocuğun gözaltına alındığını açıkladı. Darp edilen çocuğun depremzede olduğu iddiasının gerçek olmadığı, sosyal medyada paylaşılan videonun ise eski olduğu öğrenildi.

Evine sığınan depremzede çocuğu dövüyor iddiaları infial yarattı Emniyetinden açıklama

Sosyal medyada ‘depremzede çocuğa şiddet’ etiketiyle paylaşılan videoyla ilgili harekete geçen polis ekipleri, olayla ilgili suça sürüklenen 3 çocuğu yakalayarak gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Şiddete uğrayan çocuğun depremzede olmadığı, videonun eski olduğu öğrenilirken, konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bazı sosyal medya hesaplarından, ilimiz Etimesgut ilçesinde bulunan bir adreste küçük yaşta bir çocuğa şiddet uygulandığı ana ilişkin görüntü yayınlanmaktadır. Konu ile ilgili olarak olayı gerçekleştiren 1’i mağdur çocuğun akrabası 3 suça sürüklenen çocuk hakkında adli işlem başlatılmıştır.”

BAKANLIK VE ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara'da S.D. adlı kişi tarafından çocuğa şiddet uygulandığı anların sosyal medyada paylaşılması üzerine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada olayla ilgili adli işlem başlatıldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal medyada paylaşılan görüntüler ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, konunun yakından takip edildiği vurgulanarak, "Sosyal medyada bir çocuğun şiddete maruz kaldığı görüntülerin paylaşılması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Sosyal medyada Ankara'da bir adres belirtilerek S.D isimli kişi tarafından çocuğa şiddet uygulandığı video içeriğinin paylaşılması üzerine Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından emniyet birimleriyle iletişime geçilmiştir. Konu hakkında emniyet birimleri tarafından soruşturma başlatılarak, ilgili kişilerin ifadeleri alınmıştır. Bakanlığımızca süreç yakından takip edilmektedir" denildi.

'ADLİ İŞLEM BAŞLATILMIŞTIR'

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada ise şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldığı belirtilerek, "Bazı sosyal medya hesaplarından, ilimiz Etimesgut ilçesinde bulunan bir adreste küçük yaşta bir çocuğa şiddet uygulandığı anlara ilişkin görüntü yayınlanmaktadır" ifadesine yer verildi. Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili olayı gerçekleştiren 1'i mağdur çocuğun akrabası olmak üzere 3 suça sürüklenen çocuk hakkında işlem başlatıldığını duyurdu.