Gündem F-16 alımında sorun yok

F-16 alımında sorun yok

09.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

MSB kaynakları, ABD Kongresi’ne sunulan ve Türkiye’ye F-16 satışını engellemeyi amaçlayan öneri ile ilgili “Kongredeki sessizlik süreci devam etmektedir. Bu süreçte herhangi bir olumsuzluk beklenmemektedir” dedi.

F-16 alımında sorun yok

Aydın Hasan / ANKARA - Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, ABD’den F-16 alım sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakanlık kaynakları, ABD Kongresi’ne sunulan ve Türkiye’ye F-16 satışını engellemeyi amaçlayan öneri ile ilgili olarak, “Kongredeki sessizlik süreci devam etmektedir. Bu süreçte herhangi bir olumsuzluk beklenmemektedir” dedi.

Haberin Devamı

Teğmenlere soruşturma

Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım 2023’te bir teğmenin yakasına Atatürk fotoğrafı takmaması nedeniyle yaşanan kavga sonrası soruşturma başlatılmıştı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nun; bazı teğmenler arasında çıkan olaylar nedeniyle başlattığı soruşturma tamamlandı.

MSB kaynakları olaya karışan teğmenler için ihraç kararı alındığı iddia edilen Tuzla Piyade Okulu’nda yürütülen soruşturma ile ilgili son duruma ilişkin sorular üzerine, şunları söyledi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri bütün faaliyetlerini anayasa, kanunlar ve hukuk çerçevesinde, şeffaf şekilde sürdürüyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu çalışmasını yapmış ve kararını Bakanlığımıza göndermiştir. Hukukçularımız bu kararı detaylı şekilde inceleyecek ve Sayın Bakanımızın onayına sunulacaktır. Sayın Bakanımızın onayını müteakip karar resmileşecek daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

Haberin Devamı

Güler’in Irak ziyareti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Irak ziyareti ile ilgili ise bakanlık kaynakları şu değerlendirmede bulundu: “Ülkemiz tarafından bölgemizde barış ve istikrarın sağlanması için yoğun bir diplomatik çaba sarf edilmektedir. Bu çalışmanın bir kanadı olan askeri diplomasi faaliyetleri de Sayın Bakanımız ve Bakanlığımız tarafından yürütülmektedir. Söz konusu ziyarette; son dönemde bölgede yaşanan gelişmeler, terörle ortak mücadele, askeri işbirliği ve Iraklı Türkmenlerin bölgedeki hak ve menfaatleri görüşülmüştür. Bir kez daha hatırlatmak gerekir ki bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Tek derdimiz sınırlarımızın güvenliğinin sağlanmasıdır.”

44 terörist etkisiz hale getirildi

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, basın bilgilendirme toplantısında, son bir haftaya ilişkin terörle mücadele ve hudut güvenliği faalitlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Buna göre icra edilen operasyonlar ile Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 44 terörist etkisiz hâle getirildi. Böylece yılbaşından bugüne kadar etkisiz kılınan terörist sayısı 359’a ulaştı.