Gündem Galataport’un ‘Vandal’ına baskın

Galataport’un ‘Vandal’ına baskın

08.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’un yeni cazibe merkezi Galataport’taki ‘Vandal’ isimli işletmenin sahibi ve 15 adamı, hesaba itiraz eden müşterileri dövüp, silahla tehdit ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Galataport’un ‘Vandal’ına baskın

İstanbul Galataport yerleşkesi içerisindeki ‘Vandal’ isimli restoranda fahiş hesaba itiraz eden veya ödeyemeyen müşterilere şiddet uygulayan işletme sahibi Ömür Olcay, düzenlenen operasyonla 15 adamıyla birlikte gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul polisi, yemek yemek için gittikleri Galataport’taki Vandal isimli bir restoranda uygulanan yüksek hesaba itiraz ettikleri ve parayı ödeyemedikleri için, işletme sahibi ve çalışanları tarafından dövülüp yaralandıkları ve silah tehdidiyle fahiş hesabın kendilerinden tahsil edildiği yönünde şikâyette bulunan müşterilerin suç duyurusu üzerine çalışma yaptı.

Asansörde terör estirdiler

AVM’deki diğer işletme sahiplerinin ve çalışanlarının detaylı bilgisine başvurup, restoranın ve AVM’nin güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alan ekipler, restorana müşteri olarak giren vatandaşların bir kısmının hesap ödeme sırasından zorla mekanın arka kapısından çıkarılıp dövüldüğünü, asansörde boğazlarının sıkıldığını ve kendilerine silahlı tehditte bulunularak ödeme yaptırıldığını tespit etti.

Haberin Devamı

Tespitler üzerine harekete geçen ekipler, çete halinde hareket ettiklerini ve birçok yağma, yaralama ve silahlı tehdit olayını gerçekleştirdiklerini tespit ettiği restoran işletmecisi Ömür Olcay ile 15 adamını gözaltına almak için dün İstanbul merkez olmak üzere Kayseri, Hatay, Karabük ve Antalya illerinde 20’ye yakın adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan 16 şüphelinin adreslerinde yapılan aramalarda ise yedi adet tabanca, 150 fişek ile birlikte, 1.5 kilo esrar ve iki hassas terazi ele geçirildi.