Gündem GSS Borç ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulama İşlemleri Web Tahsilat İle Artık Çok Kolay!

GSS Borç ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulama İşlemleri Web Tahsilat İle Artık Çok Kolay!

20.06.2015 - 14:14 | Son Güncellenme:

GSS ve BAĞ-KUR prim borçlarınızı sorgulamak ve ödemek için web tahsilat uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu haberimizi okuyarak GSS ve BAĞ-KUR prim borç sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

GSS Borç ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulama İşlemleri Web Tahsilat İle Artık Çok Kolay

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları ile birlikte artık çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde sigorta işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Günümüzde sigorta mükellefleri internet üzerinden SGK borç sorgulama işlemlerini son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirerek, Sosyal Güvenlik Kurumu’na herhangi bir GSS, BAĞ-KUR ve SSK prim borcunun olup olmadığını veya olan prim borçlarının son ödeme tarihi, güncel tutarı ve diğer tüm bilgilerini en ayrıntılı ve güncel hali ile görüntüleyebilme imkanına sahip olabiliyor. Sigorta mükelleflerinin internet kolaylığında bu bilgilere ulaşabilmesine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda oluşturduğu geniş online hizmet ağı içerisinde yer alan web tahsilat uygulaması günün her saatinde sigorta mükellefleri tarafından kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platform üzerinde yer alan web tahsilat borç sorgulama servisi ile sigorta mükellefleri en kolay şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu borç durumunu ayrıntılı ve güncel olarak öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu nedenle de son yıllarda dijital platform üzerinde yer alan ve vatandaşın en çok kullandığı online hizmet uygulamalarının başında kendisine yer buluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online borç sorgulama servisi web tahsilat uygulamasında SGK borç sorgulama işlemleri kolay bir şekilde yapılıyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda sigorta mükelleflerinin işlemlerinde daha güvenli standartlardan yararlanabilmelerini sağlamak amacı ile web tahsilat uygulamasında borç sorgulama işlemleri öncesinde e-Devlet sistemine giriş yapılması yeniliğini getirdi.

Haberin Devamı

Buna göre sigorta mükellefleri artık SGK borç sorgulama işlemlerini dijital platformda yer alan web tahsilat uygulaması üzerinden yapabilmek için öncelikli olarak e-Devlet sistemine yapılan yönlendirmede ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Dijital platformda yer alan web tahsilat uygulamasında GSS borç sorgulama işlemleri de yapılabiliyor. Genel Sağlık Sigortası kapsamında vatandaşların güncel GSS borç durumunu öğrenebilecekleri web tahsilat uygulamasında e-Devlet girişinden sonra sorgu türü kısmında ‘diğer ödemeler’, sorgu tipi kısmında ‘GSS PRİM’ seçeneğini seçmeleri gerekiyor. Bu bilgileri girdikten sonra T.C. kimlik numarası ve sayfadaki güvenlik kodunu girerek GSS borç durumunun ne olduğunu ayrıntıları ile birlikte öğrenebiliyor.

E-Devlet sistemi giriş işlemlerinin ardından SGK borç sorgulama işlemi için sigorta mükellefleri güncel borç bilgisini öğrenebilmek için sorgu türü kısmında ‘4A işveren ödemeleri’ ve sorgu tipi kısmında yapacakları borç sorgulama tipini seçerek ve aynı zamanda T.C. kimlik numarasını girerek SSK borç sorgulama yapabiliyor. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerinin de yapılabildiği web tahsilat uygulamasında BAĞ-KUR sigortalısının e-Devlet girişinden sonra sorgu türü kısmında ‘4B sigortalı ödemeleri’ ve sorgu tipi kısmında borç sorgulama tipini seçmeleri gerekiyor. Daha sonra BAĞ-KUR borç sorgulama işlemleri için BAĞ-KUR sicil numarasını ve sayfadaki güvenlik kodunu girerek, en güncel BAĞ-KUR borç durumunu tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.