Gündem GSS prim borcu sorgulama !

GSS prim borcu sorgulama !

26.04.2016 - 08:52 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemi ile ne kadar borcunuzun olduğunu öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemi sayesinde ödemeniz gereken prim borcunuzu öğrenirsiniz. GSS borç sorgulama sayesinde borcunuzu öğrenerek en kısa sürede ödeme yapabilirsiniz.

GSS prim borcu sorgulama

İlerleyen teknoloji ile birlikte artık her alanda işlemleri yapmak oldukça kolay bir hale gelmiş durumdadır. Teknolojinin getirmiş olduğu birçok yeni alet ve yeni sistem insan hayatını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. İnsan hayatını kolaylaştırmanın yanı sıra eğlenceli hale getiren bir ton uygulama bulunmaktadır. Sizler için bu yazımızda sağlık sektörü alanında yapılmış yeniliklerden ve internet sisteminden bahsedeceğiz. İnternet sistemi günümüzün en büyük bilgi kaynağı olarak kabul edilmektedir. İnternet üzerinden birçok işlemimizi yapabilmekteyiz. İnternet bankacılığı, eğitim öğretim uygulamaları, sosyal medya ve geçtiğimiz yıllarda internet sistemine devlet dairesi işlemleri de eklenmiş durumdadır. Devlet dairesi işlemlerimizi yapabildiğimiz en kapsamlı resmi site E-Devlet resmi internet sayfasıdır. E-Devlet sistemi oldukça kullanışlı bir sistemdir ve sistem üzerinden birçok devlet dairesi işlemlerimizi yapabilmekteyiz. Devlet dairesi kurum ve kuruluşlarına gitmeden, herhangi bir yere telefon etmeden ve en önemlisi de o yorucu sıraları beklemeden, oturduğumuz yerden dakikalar içerisinde yapmak istediğimiz işlemleri yapabilmekteyiz. Yazımızda E-Devlet üzerinden GSS borç sorgulama işleminden bahsetmiş bulunmaktayız. GSS borç sorgulama işleminizi nasıl yapabileceğinizi yazımızın devamından öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sağlık sektörü günümüzde en önemli olan sektördür. İnsan hayatını temsil eden sağlık sektörü alanında birçok yenilik yapılmıştır. Bu yenilikler sayesinde gelişen sağlık sektörü artık insanlara daha iyi hizmet vermektedir. Sağlık sektörü alanında yapılmış olan en büyük iyilik sigortadır. Sigorta, sağlık alanında bizlere güvence sağlamaktadır. Sigortanızın olmadığı durumlarda devlet bir şekilde bu soruna çözüm bulmaktadır. Günümüzde devletin sağlamış olduğu en kapsamlı sigorta GSS yani açılımı ile Genel Sağlık Sigortasıdır. Genel Sağlık Sigortası, 18 yaş altı ülke geneli bütün çocuklara sağlanan bir sigorta çeşididir.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinden GSS borç sorgulama işleminizi yapabilmek için E-Devlet sistemine ait bir şifrenizin olması gerekmektedir. Şifreniz yoksa sisteme giriş yapabilmeniz mümkün değildir. E-Devlet sistemi kimlik bilgileri kullanılarak işlem gerçekleştirilen bir site olduğu için oldukça yüksek bir korumaya ihtiyaç duymaktadır. Bu koruma E-Devlet şifresi ile sağlanmış durumdadır. E-Devlet sistemi üzerinden GSS borç sorgulama işlemini yapabilmek için bahsetmiş olduğumuz gibi mutlaka bir şifrenizin olması gerekmektedir. Şifrenizi alabilmek için ise yapmanız gereken şey oldukça basittir. Herhangi bir PTT şubesine giderek, nüfus cüzdanınız ile birlikte şifre alma başvurusunda bulunmaktır. Başvuru sonrasında kimlik bilgileriniz ile adınıza bir şifre oluşturulacaktır. Şifreniz oluşturulduğunda 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücretini ödediğinizde şifrenizi teslim alabilirsiniz.

Şifrenizi aldıktan sonra artık GSS borç sorgulama işlemi yapabilmek oldukça kolaydır. İlk olarak yapmanız gereken şey E-Devlet sistemine gidip, GSS borç sorgulama ile ilgili sayfayı açmaktır. Sayfaya ulaştığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan kimlik doğrulama sayfasında bulunan ilgili boşluklara T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. Bilgilerinizi doğru yazdığınızdan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerindeki “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylece açılacak olan ekran üzerinden GSS borç bilgilerinizi görebilirsiniz.