Gündem GSS ve Bağ-Kur Online Prim Borç Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

GSS ve Bağ-Kur Online Prim Borç Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

11.08.2015 - 13:57 | Son Güncellenme:

BAĞ-KUR ve GSS borç sorgulama işlemleri artık online olarak da kolay bir şekilde yapılabilmektedir. BAĞ-KUR borç sorgulama işleminin nasıl yapıldığı ve BAĞ-KUR borç sorgulama işleminin detaylarına ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

GSS ve Bağ-Kur Online Prim Borç Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır

Ocak 2012 yılında, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun çerçevesinde yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her bireyin zorunlu olarak kullandığı bir sistemdir. Genel Sağlık Sigortası’nın imkanlarından bir takım vatandaşlar hariç, her vatandaş yararlanabilmektedir.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Her hangi bir işte çalışmayan işsiz grubundaki vatandaşlar, kamu kurumunda çalışmayan kişiler, GSS imanlarından yararlanmak için, belli bir miktar prim ödemek durumunda olacaklardır. Aynı zamanda, bu bahsi geçen GSS primlerini ödemek zorunludur ve iptal etme durumu söz konusu değildir.

Günümüzde oldukça yaygınlaşan ve gelişen internet olanakları sayesinde, GSS borç bilgilerini merak eden ve kontrol etmek isteyen vatandaşlar artık, bulundukları yerden bu işlemlerini yapabilirler.

Bundan dolayı, internet aracılığı ile online olarak yapılan GSS borç sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilirsiniz;

Haberin Devamı

Elektronik ortam aracılığı ile GSS borç sorgulama işleminizi yapabilmek için, ilk önce, http://www.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Daha sonra ki aşamada açılacak olan sayfanın üst tarafında yer alan başlıklardan, E-SGK yazan başlığa geliniz.

Sonra bir sonraki aşamada ise bu başlık altında yer alan diğer başlıklar arasından E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Hemen ardından karşınıza çıkacak olan yeni sayfada hemen en üst kısmında E-Hizmetler uygulaması şeklinde yer alan ibareye tıklayınız.

Bu adımları yerine getirdikten sonra otomatik olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.

Bundan sonra açılacak olan sayfada ilk önce, sorgu türü yazan bölümde diğer ödemeler, sorgu tipi yazan bölümde ise GSS PRİM başlığı karşınıza çıkacaktır. Bu alanda girdikten sonra son olarakT.C. kimlik numaranızı kullanarak ve yine bu sayfada yer alan güvenlik kodu karakterlerini ilgili alana doldurarak, GSS prim borç sorgulaması işlemlerinizi sonlandırıp, borç durumunuzu öğrenebilirsiniz.

4B ya da Bağkur Borç Sorgulama

4B ya da eski adı ile Bağkur, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı üç sigorta kolundan biridir. 4B yani Bağkur sigorta koluna bağlı olarak çalışan vatandaşlar kendi primlerini kendileri ödedikleri için, Bağkur (4B) borç sorgulama işlemlerini çok sık kullanabilmektedirler. Üstelik, artık internet aracılığı ile online olarak, Bağkur (4B) borç sorgulaması yapabilmek mümkündür.

Haberin Devamı

Bundan dolayı, sanal ortam aracılığı ile 4B yani Bağkur borç sorgulama işlemlerinizi şu şekilde gerçekleştirebilirsiniz;

4B (Bağkur) borç sorgulama işlemleri için ilk önce http://www.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Daha sonra ise açılacak olan yeni sayfada E-SGK yazan başlığa geliniz. Hemen sonrasında, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Bir sonraki aşamada ise, karşınıza çıkacak yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI şeklinde bulunan ibareye tıklayınız.

Bu işlemide yaptıktan sonra artık otomatik olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaksınız.

Daha sonrasında, açılan bu ekranda e-devlet kapısı aracılığı ile sunulan hizmetler başlığı altında bulunan bölümler arasından, 4B Hizmetleri yazan başlığa geliniz.

Ardından 4B Hizmetleri yazan bu bölümün altında yer alan 4B Borç Durumu yazan başlığa tıklayınız.

Bunda sonra açılacak olan sayfada e-devlet şifresi mobil imza elektronik imza T.C kimlik kartıbanka seçenekleri arasında, e-devlet şifresi yazanı seçip devam ediniz. Daha sonra ise e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı kullanarak, Bağkur borç sorgulama işlemlerinizi yerine getirebilirsiniz.