G Harfiyle Başlayan Atasözleri Güneş Girmeyen Eve Doktor Girer

Güneş Girmeyen Eve Doktor Girer

21.04.2020 - 14:19 | Son Güncellenme:

Atasözlerimiz arasında en sık kullanılan “Güneş girmeyen eve doktor girer.” sözü olmaktadır. Sözlük anlamına göre, güneş ışığı alan evde mikrop olmaz, güneş ışığı almayan evdeyse hastalık eksik olmaz şeklindedir. Atasözünün hangi durumlarda kullanılacağı merak edilmektedir. İşte, detaylar.

Güneş Girmeyen Eve Doktor Girer

Atasözünün konusu, güneş ışığının vücuda ve çevreye faydalı etkileri olduğunu anlatmaktadır. Evin güneş görmesi, vücudun daha dinç ve güçlü olması ile birlikte evdeki mikrop ve hastalıkların yok olmasını sağlamaktadır.

“Güneş Girmeyen Eve Doktor Girer” Atasözünün Anlamı

Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğündeki anlamı, “Güneşsiz evde hastalık eksik olmaz” şeklindedir. Atasözünde güneşin hem bedensel hem de ruhsal sağlık açısından ne kadar önemli olduğu anlatılmaktadır. Güneş görmeyen evlerdeki insanların daha sık hastalanması evdeki mikropların ölmemesinden kaynaklanmaktadır.

Güneş ışığının eve girmemesi mikropların daha kolay çoğalmasını sağlamaktadır. İnsanların zamanla yüzlerinde solgun bir ifade oluşmaktadır. Güneş gören evlerde ise insanlar daha sağlıklı hissetmektedirler. Pek çok hastalığın üstesinden gelen temiz hava ve güneş ışığı olmaktadır. Bedensel ve ruhsal hastalıklardan insanları koruyacak olan güneş ışığıdır.