Gündem Habur’daki tatbikatta zırhlı araçlara ağır silahlar monte edildi

Habur’daki tatbikatta zırhlı araçlara ağır silahlar monte edildi

23.10.2017 - 14:33 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Şırnak'ın Silopi İlçesi ile Habur Sınır Kapısı arasındaki TIR parkı karşısında başlattığı tatbikat 36'ncı gününe girdi. Tatbikat kapsamında manevra yapan zırhlı muharebe araçlarına ağır silahların yerleştirildiği görüldü. Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Hatay'a gitti.

Habur’daki tatbikatta zırhlı araçlara ağır silahlar monte edildi

TSK tarafından Kuzey Irak'taki bağımsızlık referandumundan önce ve Türkiye'nin karşı çıktığı referanduma mesaj niteliği taşıyan Habur'daki askeri tatbikatı 18 Eylül’den beri devam ederken, tatbikat merkezinde konuşlu zırhlı muharebe aracılarına (ZMA) uçaksavarlar, taşınabilir tam otomatik makinalı tüfekler ve güdümlü tanksavarların yerleştirildiği görüldü. Irak askerlerinin de katıldığı tatbikatta ZMA’lar tatbikat çevresinde hızlı sürüş ve manevralar yaparak eğitimlerini tamamladı. Tanklarda ise askerlerin bakım yaptıkları görüldü.

Haberin Devamı

Öte yandan, günü birlik midibüslerle tatbikat alanına gelen Irak askerleri, akşam saatlerinde tatbikatın sona ermesiyle midibüslere binerek Silopi’deki askeri birliğe geçiş yapıyor.

BAKANLAR SICAK BÖLGEDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, son günlerde İdlib operasyonu nedeniyle sıcak günlerin yaşandığı Hatay'a geldi. Hatay Valisi Erdal Ata, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'ye kent genelinde alınan güvenlik tedbirleriyle Suriyelilere yönelik eğitim, ekonomik destek ve yardım faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Valilik makamında yapılan sunuma, bakanların yanı sıra Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, 39'uncu Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, 2'nci Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, Nursal Çakıroğlu, Mahmut Hersanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin ve İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk de katıldı. Bakanlar, daha sonra 'Güvenlik Toplantısı' yaptı.

Haberin Devamı