Gündem Hac Kuraları ne zaman çekilecek? Ön kayıt nasıl yapılır? Son gün ne zaman?

Hac Kuraları ne zaman çekilecek? Ön kayıt nasıl yapılır? Son gün ne zaman?

02.12.2019 - 15:45 | Son Güncellenme:

Hac ön kayıtları kasım ayında başladı ve hala devam ediyor. Başvurusunu tamamlayanlar heyecanla hac kura çekimini beklerken henüz işlem yapmayanlar ise "Ön kayıt nasıl yapılır? Son gün ne zaman?" sorularına yanıt arıyor.

Hac Kuraları ne zaman çekilecek Ön kayıt nasıl yapılır Son gün ne zaman

 

Hac ibadetini yapmak üzere 2020 ön kayıtları 11 Kasım'da başladı. Kayıtlar 13 Aralık'a kadar devam edecek. Hacca gitmek isteyenler bir yandan başvuruların nasıl yapılacağını sorgularken bir yandan da kura çekiminin ne zaman yapılacağını araştırıyor.

Haberin Devamı

HAC KAYITLARI NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR?

Bu yıl ilk defa kayıt yaptıracaklar, 13 Aralık tarihine kadar ilgili bankalara 25 lira ön kayıt ücreti yatıracak. Daha sonra "www.hac.gov.tr" adresinde yayımlanacak linkten e-devlet kimlik doğrulama sistemi yoluyla ön kayıt yapabilecek.

Vatandaşlar daha sonra elektronik ortamda "http://hac.diyanet.gov.tr" internet sitesine veya müftülüklere başvurup "Oda Tercihli Konaklama" ve "Otel Konaklama" türlerinden birini tercih ederek kayıt olacak. Vatandaşlar, kuraya birlikte katılmak istedikleri kişileri de kayıtlarda belirtebilecek.

Önceki yıllarda kaydı olup kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri ise Başkanlık tarafından otomatik yapılacak.

Haberin Devamı

Hacı adayları müracaatlarını yaptıktan sonra kayıt durumlarını ve kura sonuçlarını "http://hac.diyanet.gov.tr" internet sitesinden sorgulayabilecek.

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Gelecek yılın hac kurası, 9 Ocak 2020'de çekilecek. Hac kesin kayıtları, 13-24 Ocak'ta her ilde yapılacak.

İlk hac kafilesinin 22 Haziran, son hac kafilesinin 25 Temmuz'da gideceği kutsal topraklardan dönüşler, 6 Ağustos-2 Eylül'de gerçekleşecek.