Gündem Hamilelikte baş ağrısı neden olur?

Hamilelikte baş ağrısı neden olur?

30.04.2018 - 20:16 | Son Güncellenme:

Hamilelik dönemi, hayatın en zor dönemlerinden biri olmasına rağmen, tüm kadınlar için aslında en güzel dönemlerden biri olarak da adlandırılabilir. Zor olmasının başlıca nedenleri arasında ise, 9 ay boyunca süren mide bulantıları, halsizlik, yorgunluk ve ağrı durumlarıdır.

Hamilelikte baş ağrısı neden olur

Bu durumlar içerisinde en çok acı çektiren ve anne adaylarını gerçek anlamda üzen durum baş ağrısıdır. Başın neredeyse dörtte üçünü kapsayan bu ağrılar, hamilelik döneminde daha yoğun bir şekilde tecrübe edilir. Boyundan başlayarak üst katmanlara doğru çıkan ağrının asıl nedeni hamilelik süreci boyunca meydana gelen hormonsal değişim ve bozukluklardır. Gebelik süresince tansiyonda meydana gelen düşüklük ya da yükseklik de şiddetli baş ağrılarına neden olabilir. Ancak pek çok farklı sebepten ötürü, bu süreçte baş ağrısı meydana gelebilir.

Haberin Devamı

Hamilelikte Baş Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

Hamilelikte meydana gelen ve sık sık tekrarlayan baş ağrılarının en bilinen sebepleri arasında az miktarda sıvı tüketimi yer almaktadır. Beslenme bozukluğundan kaynaklanan baş ağrısı; depresyon, sinir, stres ve üzüntü gibi duygulardan dolayı gelen baş ağrısı ve migren belirtileri de hamilelik sürecindeki semptomlar arasında yer almaktadır. Bunların yanı sıra;

· Kullanılan ilaçların yan etkisi baş ağrısına sebep olabiliyor.

· Kan şekerinde meydana gelen düşüklük baş ağrısına sebep olabiliyor.

· Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların belirtileri de baş ağrısına sebep olabiliyor.

Hamilelikte Baş Ağrısı Normal Midir?

Hamilelikte meydana gelen baş ağrısının nedenleri göz önünde bulundurulduğunda, elbette bu süreçte meydana gelen baş ağrısı normal bir durumdur. Tek dikkat edilmesi gereken nokta ise bu baş ağrısı hakkında çok fazla endişelenmemek ve doğal yollar ile tedavi etmektir. Bebeğe herhangi bir zarar vermemek adına anne adayları, baş ağrısını geçirmek için kimyasal yollara başvurmamalıdır.

Haberin Devamı

Hamilelikte Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Beyin sinirleri ile bağlı olan bazı noktalara masaj yaparak hamilelikte gelen baş ağrısından kurtulabilirsiniz. Gün içerisinde kısa aralıklar ile şekerleme yaparak, nefes egzersizleri yaparak, bol miktarda su tüketerek ve en önemlisi de düzenli olarak yürüyüş yaparak baş ağrısından kurtulabilirsiniz.