Gündem HDP-Yeşil Sol yerel seçim stratejisini tartışıyor

HDP-Yeşil Sol yerel seçim stratejisini tartışıyor

07.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen HDP-Yeşil Sol, yerel seçime ilişkin tutumunu parti kurullarında tartışmaya devam ediyor.

HDP-Yeşil Sol yerel seçim stratejisini tartışıyor

NAMIK DURUKAN Ankara - Son olarak iki partinin MYK toplantısında konu kapsamlı ele alındı. Büyük şehirler dahil yurt genelinde aday çıkarılıp çıkarılmaması HDP ve Yeşil Sol’un da içinde yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı’nda da tartışılıyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmadığı gerekçesiyle parti örgütleri ve tabandan büyük tepki alan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar, kısa süre önce yaptıkları açıklamada, kongrede eş genel başkanlığa aday olmayacaklarını duyurmuşlardı. Parti yönetimi, tüm seçim çevrelerinde aday çıkartılmasına yönelik çalışma başlatmıştı.

Artı TV’de partinin yerel seçimlerde aday çıkarıp çıkarmayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan YSP Muş Milletvekili Sezai Temelli ise konunun değerlendirildiğini ancak netleştirilmediğini belirterek, “Kongremiz yerel seçim stratejimizi tartışacak, biçimlendirecektir. Kongre sonrası strateji belirleyeceğiz” dedi.

‘TİP kazanan, biz kaybeden olduk’

HDP ve YSP’nin ortak MYK toplantısında ittifakla gidilen seçimlerde istenilen sonuç elde edilememesi de kapsamlı tartışıldı. Yeşil Sol Parti’nin Ankara Milletvekili Adayı HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Emirali Türkmen, TİP ile girilen ittifak kurgusunun TİP’e kazandırdığını, HDP’ye ise kaybettirdiğini belirtti. Edinilen bilgiye göre Türkmen MYK “Yeni kuşak seçmenden tercihen TİP’e bir gidiş var. Bizim tartışmalar bir gerilim oluşturdu ve HDP’ye gönül veren seçmenlerde bir kırgınlığa neden oldu. TİP’le ittifak yaparak TİP’in baraj sorunun ortadan kaldırdık. Genç kuşakta, yeni solcu olmuş gençlerde TİP tercih öne çıktı. TİP kazanan biz kaybeden olduk” ifadelerini kullandı.