Gündem HDP'li Ahmet Türk'ten Akşener'e mesaj! İYİ Parti buna alışmalı

HDP'li Ahmet Türk'ten Akşener'e mesaj! İYİ Parti buna alışmalı

24.04.2023 - 09:45 | Son Güncellenme:

14 Mayıs seçimlerine adım adım yaklaşırken siyaset sahnesi de hareketleniyor. Kılıçdaroğlu videoda Alevi çıkışının ardından İmamoğlu ve Yavaş ile kamera karşısına geçerken HDP'li Ahmet Türk'ten Akşener'e dikkat çeken bir mesaj geldi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medyada yeni bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu o videoda seçimi kazanması halinde iki ismin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağını söyledi. Onlara vereceği görevleri tek tek açıkladı.

Haberin Devamı

Detayları CNN Türk muhaniri Melike Görür aktardı. Görür'ün değerlendirmeleri şöyle;

14 Mayıs seçimlerine artık kısa bir süre kaldı. Ve bu süreç içerisinde de siyasiler seçim çalışmalarını hızlandıracaklar. Dün CHP lideri ve aynı zamanda Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya videolarına bir yenisini daha ekledi. Ancak bu kez yalnız değildi.

İktidara gelmeleri halinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacakları söyledikleri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kılıçdaroğlu'nun yanındaydı. Kılıçdaroğlu iktidara gelmeleri halinde İmamoğlu ve Yavaş'ın hangi görevleri alacaklarını söyledi. Buna göre Kılıçdaroğlu İmamoğlu'na, afete hazırlık ve kentleşmeyle ilgili düzenlemeleri görevini verdiğini söyledi. Mansur Yavaş'a ise tarım politikaları, sosyal politikalar ve teknolojik atılımlarla ilgili görev verdiğini söyledi. Buna göre, iktidara gelmeleri halinde bu görevleri alacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Bir yandan da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de mitinglerini devam ettiriyor. Özellikle de Akşener İç Anadolu bölgesinde, Mansur Yavaş ile mitingler yapıyor. Dün de Konya'daydı. Mansur Yavaş ile birlikte bir miting düzenlediler.

"İYİ PARTİ BUNA ALIŞMALI"

Bir yandan da aslında gözler HDP'de. Çünkü HDP'den dikkat çeken bir açıklama geldi. HDP'li Ahmet Türk, İYİ Parti'nin ve Millet İttifakı içerisindeki diğer partilerin HDP'nin varlığına alışması gerektiğini söyledi ve bir yandan da aslında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın 'Bayramdan sonra destekleyeceğimiz Cumhurbaşkanı adayının ismini vereceğiz.' açıklaması da gündemde.

GÖZLER HDP'NİN 'DESTEK' KARARINDA

Ramazan Bayramı bitti ve gözler HDP'nin yapacağı o açıklamaya çevrildi. Bugün itibarıyla da HDP miting programını başlatıyor. Bu nedenle de bu mitingler içerisinde destekleyecekleri Cumhurbaşkanı adayının ismini verecekler. Gözler de o mitinglerde olacak.