Gündem HDP'li Sakık: 6'lı masa HDP sayesinde iktidar olacak

HDP'li Sakık: 6'lı masa HDP sayesinde iktidar olacak

06.04.2023 - 09:05 | Son Güncellenme:

Eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık, 14 Mayıs seçimlerinde HDP'nin tutumuna ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık, 6'lı masanın HDP desteği sayesinde iktidara geleceğini söyledi. Sakık, cezaevindeki PKK elebaşı Öcalan'ı ve tutuklu PKK'lıları genel afla serbest bırakma vaadinde bulundu.

"ÖCALAN ÖZGÜR KALACAK"

Haberin Devamı

Sakık, "Kemal Kılıçdaroğlu ve ortakları bizim sayemizde Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı bakan vekil olacaklar. Biz geldiğimizde Abdullah Öcalan ve tutuklu PKK’lılar genel afla özgür kalacak." dedi.

GENEL AF VAADİ

Eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık, 6'lı masanın HDP desteği sayesinde iktidara geleceğini söyledi. Sakık, cezaevindeki PKK elebaşı Öcalan'ı ve tutuklu PKK'lıları genel afla serbest bırakma vaadinde bulundu.

"KAPALI KAPILAR ARDINDAKİ SÖZLER PAYLAŞILMALI"

HDP'li Sakık "Kılıçdaroğlu kapalı kapılar ardında verdiği sözleri kamuoyu ile paylaşmalıdır. Öcalan dahil cezaevindeki tüm arkadaşlarımız için genel af çıkarılacak ve yurtdışında olanlar geri dönecek” dedi.

ERDOĞAN: BAY KEMAL 'BUNLARI ÇIKARTACAĞIZ' DİYOR

Haberin Devamı

Katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan da, seçimlerde HDP'nin tutumuna ilişkin konuştu.

"Sadece PKK'nın değil, FETÖ'nün de hedefindesiniz öteden beri. Ama şimdi seçim sathına girdiğimiz andan beri örneklerini de gördük, PKK'lı hanım, 'demokratik güç birliği' diyerek Millet İttifakı'nın desteklenmesi gerektiğini söyledi. Bu yönde pek çok mesaj var. Sizce ne umuyorlar, ne bekliyorlar? Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Erdoğan, bu kadar cesurca bu ifadeleri kullananların beklediklerinin, seçimi kazandıktan sonra yargıda kendilerine göre reformlar yapmak olduğunu söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Diyorlar ki, 'Biz, öyle bir güçle geleceğiz ki bu Anayasa'yı da rahatlıkla değiştirebilecek bir güce sahip olacağız ve Anayasa'yı da değiştirebilecek bir güce sahip olacağımıza göre biz daha önce Öcalan'la ilgili verilmiş olan kararları da bir kenara koyarız, öbür tarafta Edirne'dekinin aldığı cezayı da bir kenara koyarız ve bunun dışında ne kadar terörist varsa bu teröristlerin de hepsini rahatlıkla cezaevlerinden çıkartır ve ondan sonra da size verdiğimiz o yalan yanlış sözleri de yerine getirmiş oluruz."

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Diyarbakır'da attığı adımla 51 vatandaşın ölümüne neden olmasının şu anda Kürt vatandaşların gözünden kaçtığını söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Orada öldürülenler Kürt'tü ve onların içerisinde Yasin Börü yavrumuz Kürt'tü ve bunları sürükleyerek öldürdüler. Daha sonra da ne oldu? Selo içeri girdi. Aldığı ceza ortada. Şu anda tabii bir tutuklu sürecini belki yaşıyor, o ayrı mesele. Ama nereden bakarsan bak, yaklaşık beş yıla mahkum oldu. Ama ne kadar cesurane, bay bay Kemal, 'Bunları çıkartacağız' diyor. 'Ne yaptı?' diyor. Daha ne yapacak? Bu ülkenin yargısı onunla ilgili böyle bir cezayı verdi. Apo ile ilgili verilmiş olan ceza var, bu cezaları biz vermedik, yargı verdi. Bizim öyle bir yetkimiz de yok zaten. Verilmiş olan bu cezaya rağmen Sayın Kılıçdaroğlu nasıl, hangi cesaretle bunları konuşabiliyor? Sen nasıl olur da bir yargı devletinde bu şekilde konuşabilirsin? Bütün bunlar ortadayken şimdi bizim kalkıp bu tartışmaları yapmamıza aslında hiç gerek var mıydı? Yoktu. Ama işte şimdi yargıyı hiçe sayıp, verilmiş olan buradaki cezalarla ilgili bunları konuşuyor. 14 Mayıs'ta bunlar tabii beklediklerini bulamayacaklar."

Haberin Devamı

"ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZ ADINA ÜZÜLÜYORUZ"

14 Mayıs'ta gerçek yargı olarak milletin son sözü söyleyeceğini, gerekli kararı vereceğini belirten Erdoğan, "Ondan sonraki süreçte de inşallah adalet tecelli ederek yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar herhangi bir CHP yöneticisinin çıkıp da PKK'yı, YPG'yi, HDP'yi eleştirdiğini gördünüz mü? Hayır. Ya da bunların bölücü emelleri ve insanımızın arasına düşmanlık sokmaya çalışan zehirli dili konusunda eleştirdiklerini gördünüz mü? Hayır. HDP'liler çıkıp bunlara ağır hakaretler ettiklerinde, 'Bu koltuklarda bizim sayemizde oturuyorsunuz' diyerek aşağıladıklarında bunlara karşı herhangi bir seslerinin çıktığını duydunuz mu? Hayır. Aynı durum FETÖ için de geçerli. Niye? Çünkü bunların hepsinin de ipi aynen... Hadi FETÖ ile PKK'nın aynı projenin farklı yüzleri olduğunu biliyoruz. CHP'nin de bir süredir yaşadığı dönüşümle bu projeye gönüllü yazıldığını da anlıyoruz. Peki o masanın etrafında oturan diğerleri, nasıl böyle bir tabloyu içlerine sindirebiliyor, işte onu anlamakta zorlanıyorum. Daha doğrusu ülkemiz ve milletimiz adına üzülüyoruz. Dolayısıyla sorunuzun cevabı da zaten açıkça ortada. Bay bay Kemal'in HDP'den alacağı destek karşılığında yapacağı iş, bu ülkeyi ve milleti terör örgütünün ve onun siyasi uzantılarının ajandasının rotasına sokmaktır. Partisine gidip ziyaret edemedi bay bay Kemal. Nereye gitti? Meclis'teki odalarında ziyaret etti ve burada kapalı kapılar arkasında ne konuşulduğu çok önemli."