Gündem HGS bakiye ve hgs geçiş ihlali sorgulama işlemleri PTT HGS sayfasında

HGS bakiye ve hgs geçiş ihlali sorgulama işlemleri PTT HGS sayfasında

20.04.2015 - 11:59 | Son Güncellenme:

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulamalarınızı online olarak kolayca yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini yapabilmek ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bilgileri alabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

HGS bakiye ve hgs geçiş ihlali sorgulama işlemleri PTT HGS sayfasında

HGS yani Hızlı Geçiş Sistemi, köprü ve otobanlardan hızlı ve kesintisiz geçiş yapılabilmesi için hazırlanmış olan bir uygulamadır. Fakat bu uygulamadan yararlanmak için mutlaka bir HGS kartınızın olması gerekmektedir. HGS kartınızı ise, herhangi bir PTT şubesinden temin edebilirsiniz.Peki HGS kartınızın içinde ne kadar geçiş hakkınızın kaldığının bilgisini nasıl öğrenebilirsiniz? Bu durumda, HGS kartınızın içinde kalan bakiyenizi yani ne kadar daha geçiş hakkınızın kaldığını, aşağıda anlattığımız şekli ile öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

HGS bakiye sorgulaması işlemlerinizi, PTT şubelerine giderek yapabileceğiniz gibi, internet üzerinden, PTT’nin resmi web adresine giriş yaparak da gerçekleştirebilir ve böylece HGS kartınızda ne kadar bakiyeniz kaldığını öğrenebilirsiniz.

Eğer HGS bakiye sorgulamanızı, bu şekilde web üzerinden, yani PTT resmi internet adresi üzerinden yapmak istiyorsanız, öncelikle, bakiye sorgulamanızı yapabilmeniz için, konu ile ilgili olan bu sisteme üye olmanız gerekli olacaktır.

HGS bakiye sorgulaması için hazırlanmış olan bu sisteme üyelik işlemleri ise şu şekildedir;

· Burada ilk önce, adresine giriş yapınız.

· Bir sonraki yapacağınız aşamada, açılacak olan yeni sayfanın üst kısmının sağ tarafında yer alan ve,‘Müşteri Hizmetleri Giriş’ başlığı ile hazırlanmış olan bölüme geliniz.

Haberin Devamı

· Devamındaki aşamada ise, yeni bir sayfa açılmış olacaktır. Bu açılan yeni sayfada yer alan ve ‘Üye Olun’, ‘Şifremi Unuttum’ ve ‘Aktivasyon İletisini Kaybettim’ başlıkları ile hazırlanmış olan bölümler içinden, ‘Üye Olun’ yazan başlığa tıklayınız.

· Hemen sonraki aşamada, T.C kimlik numaranızı ya da Vergi numaranızı ve kendinizin belirlemiş olduğu şifrenizi, burada yer alan ilgili kısımlara giriniz.

· Böylece, sisteme giriş için şifrenizi almanızın ardından, onay işlemleri için tekrar bu şifrenizi yazınız.

· Daha sonra, devamındaki aşamada, sayfada yer alan güvenlik kodunu da ilgili alanlara yazınız.

· En son aşama olarak da, sayfada yer alan ve ‘Üye Ol’yazan alanı işaretleyiniz.

Bu şekilde, üyelik işlemlerinizi yapmanızın ve sisteme üye olmanızın sonrasında, artık, HGS bakiye sorgulamanızı aşağıda anlatıldığı şekli ile yapabilir ve HGS bakiyenizin ne kadar kaldığını öğrenebilirsiniz.

Buna göre, HGS bakiye sorgulaması yapmak için izleyeceğiniz yol ise şu şekildedir;

· HGS bakiye sorgulaması yapmak için ilk olarak, adresine giriş yapınız.

· Daha sonra burada, ‘Müşteri Hizmetleri Giriş’ yazan bir sayfa açılacaktır. Bu alanı tıklayınız.

Haberin Devamı

· Ardından bu sayfadaki, ‘e-posta’, ‘şifre’ ve ‘güvenlik kodu’ bölümlerini doldurunuz.

· Son işlem olarak da, ‘Giriş Yap’ seçeneğine tıklayınız.

Bu şekilde, HGS bakiye sorgulamanızı yapabilir ve HGS kartınızda kalan bakiyeyi öğrenebilirsiniz.

HGS geçiş ihlali sorgulama

İnternet aracılığı ile, PTT müşteri hizmetleri sayfasına giriş yaparak, yukarıda anlatmış olduğumuz HGS bakiyenizi sorgulatabilmenize ek olarak, ayrıca, HGS uygulamasını kullanırken, bilerek ya da bilmeden yapmış olduğunuz yasa dışı geçişlerinizi de öğrenebilirsiniz.

Buna göre izleyeceğiniz aşamalar ise şu şekildedir;

HGS geçiş ihlali sorgulaması işlemlerinizi, yine aynı şekilde, PTT müşteri hizmetleri sayfası olan adresine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, bu platformda, her hangi bir üyelik işlemi yapmanıza da ihtiyaç yoktur. Yalnızca, belirtmiş olduğumuz bu sayfaya giriş yapmanızın ardından; var ise, ceza ya da cezalarınızın tutarını, kesildiği saatini, konumunu, tarihini ve cezanızın ya da cezalarınızın son ödeme tarihlerini örenebilirsiniz. Bu uygulama sayesinde, internet üzerinden çok fazla vakit geçmiş olmadan ve daha fazla zarara uğramadan, HGS geçiş ihlali durumunuzu öğrenmiş ve ona göre tedbir almış olursunuz.