Gündem İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbullular bir kurtuluş arıyor

İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbullular bir kurtuluş arıyor

20.03.2024 - 23:26 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum bir televizyon kanalında gündeme dair açıklamalar yaptı. Son anket sonucunu da açıklayan Kurum "Yoğun bir kampanya süreci yürütüyoruz. İstanbul'un her yerine gittik, vatandaşımızla, esnafımızla bir araya geldik. Türkiye beni bakanlık yaptığım dönemden tanıyor. 81 ile hizmetler ettim" dedi.

İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbullular bir kurtuluş arıyor

İşte Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları;

Haberin Devamı

Yoğun bir kampanya süreci yürütüyoruz. İstanbul'un her yerine gittik, vatandaşımızla, esnafımızla bir araya geldik. Türkiye beni bakanlık yaptığım dönemden tanıyor. 81 ile hizmetler ettim. Belediye başkanlığı çıkışı da böyle başladı. Asrın felaketinde, deprem bölgesinde çalıştıktan sonra İstanbul'da milletvekili adayı olduğumda, vatandaşımız beni gördüğünde 'bizim mavi montlu adam geldi' dedi. Orada o dostluk, kardeşlik ilişkileri buraya geldiğimizde devam etti. Sahada mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanımızı, yeniden cumhurbaşkanı, seni de İstanbul'a başkan yapacağız sözleriyle karşılaştım. Milletimizin talebiyle çalışmalara başladık.

"İSTANBULLULAR BİR KURTULUŞ ARIYOR"

Sevgi yumağı her gün büyüdü. Kampanyayı bunun üzerine kurduk. Ben neysem oyum, bizim samimiyetimizi herkes biliyor. Gittiğimiz her yerde bu duygu ile hareket ettik. Samimiyetimizden ödün vermedik. Samimi bir şekilde kendim olmaya çalıştım, geçmişte de, bugün de, yarın da böyleyim. Gittiğimiz yerde insanlar kendi gibi birini istiyor. İstanbullular bir kurtuluş arıyor. Huzurlu yaşamanın kurtuluşunu arıyorlar.

Haberin Devamı

"2'NİN ÜZERİNDE BİR PUANLA ÖNDEYİZ!"

Geride başladığımız süreçte, kampanyanın 15-20 günü itibariyle kafa kafaya duruma geldi. Sonra yarım puan öne geçtik. Bugün arkadaşlar anket yaptılar. Ham olarak 3 puan öndeyiz. Bunu dağıttıklarında 2'nin üzerinde gözüküyor. Sahadaki durum 3-4 günde bir anketlerle ölçülüyor. 31 Mart akşamı bu seçimi kazanacağız. 1 Nisan sabahı göreve başlayacağız. İstanbul'da herkesin oyuna talibiz. İstanbulluların o beklediği hizmeti getireceğiz. Kimse kaybetmeyecek, herkesin arkadaşı, dostu olmaya talibiz. Bu anlayış ile çalışacağız. Herkesin huzurla yaşacağı, mutlu yaşacağı, trafiksiz, deprem korkusu olmadan bir İstanbul'u hayal ediyoruz. Çalışacağız. Oy oranımız 44'lere geldi. Rakibimizin 42'lerde görünüyor. Kararsızlar dağıtılmış hali. Sandıkta daha farklı da bir sonuç olacak. Farkın açılacağına inanıyorum.

"HER İLDE EMEĞİM, ALIN TERİM VAR"

Her ilde emeğim, alın terim var. Alın teri ile hizmet etmişim. Her ilde dostumuz var. Sandığa gittiğinde seçmenimiz artık bahanelere mi gerçeklere mi inanayım? Eserlere mi inanayım yoksa polemiklere mi inanayım? Sürekli cumhurbaşkanına laf yetiştiren mi yoksa bahanelere sığınmayan bir adaya mı oy vereyim? Seçmen buna sandıkta karar verecek. Kararsızların yüzde 70-80'i işini liyakatle yapana yönelecektir. Benim işlerimle alakalı kimse eleştiri yapabiliyor mu? Yapamıyorum. Murat Kurum bunu geçmişte yaptıysa yine yapar diyorlar. Bu kıyası yaptığımızda arada dağlar kadar fark var.

“İSTANBUL’U DEPREME HAZIRLAMAK ZORUNDAYIZ. DEPREM BİR MİLLİ GÜVENLİK MESELESİ”

Depremle ilgili bilim insanları İstanbul’da 1 buçuk milyon riskli konutun olduğu, 600 binin acil dönüştürülmesi gerektiğini bugün bütün bilim insanlarımız söylüyor. İstanbul lokomotif bir şehirse, İstanbul sadece kendini değil tüm Türkiye’yi ilgilendiren bir şehirse biz İstanbul’u depreme hazırlamak zorundayız. Böyle bir gerçeğimiz var ve bu siyasi bir tercih de değil. Hepimizin ortak tercihi olmak zorunda. Deprem bir milli güvenlik meselesi. Ben 600 bin konut dönüştürülmeli diyorum, CHP'li başkan dönüştürülmemesi lazım diyor. Bize 1500 tane dava açmışlar kentsel dönüşümün durdurulması için. Davayı açan CHP'liler. 11 ilde yaptığımız TOKİ konutlarının biri yıkılmadı.

Haberin Devamı

"VATANDAŞA 700 BİN TL HİBE VERECEĞİZ"

Biz tarihe geçecek, İstanbul’un kurtuluşu olan bir dönüşüm yapmak istiyoruz. Bunun her yıl 60 bin konutunu 5 yılda da 300 bin konutunu KİPTAŞ eliyle yapacağız. Ve ‘Yarısı bizden’ kampanyasını biz mayıs ayında başlatmıştık şimdi o kampanya bakanlığımız eliyle devam ediyor biz de büyükşehir eliyle bu kampanyaya 300 bin konutla katkıda bulunacağız. Vatandaşımıza 700 bin hibe, 700 bin kredi, 100 bin taşınma ve kira yardımı vereceğiz ve vatandaşımız 5833 TL’den başlayan taksitle bunu ödeyebilecek. 18 ayda teslim edeceğiz.