Gündem İlk 100 günlük icraat takvimi

İlk 100 günlük icraat takvimi

15.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’nun ‘Bay Kemal sözünden dönmeyecek’ sloganı ile duyurduğu vaadleri arasında, mal varlıklarının geri alınması ofisinin kurulması, Cumhurbaşkanlığı’nın Çankaya’ya taşınması, mülakatın kaldırılması, 100 bin öğretmen ataması ve beraat eden KHK’lıların göreve iadesi de bulunuyor...

İlk 100 günlük icraat takvimi

Mehtap Gökdemir - CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarlarının ilk 100 günde yapacaklarını açıkladı. “İktidarımızın ilk 100 gününde yapacaklarımız” başlıklı broşürde, Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı ve “Sana söz! yine baharlar gelecek... Bay Kemal sözünden dönmeyecek” ifadesi yer aldı. Broşürde şu vaatler sıralandı:

Haberin Devamı

Yolsuzlukla mücadele

Kızılay’ı Cumhuriyetin kuruluş felsefesine uygun olarak yeniden yapılandıracağız. Kızılay bir yardım kuruluşu olacak.

Tarımda çalışan kadın ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini devlet karşılayacak.

Kamu Özel İşbirliği projelerinde “Dolar, Avro” bazlı soyguna son verilecek. Yükümlülükler TL’ye çevrilecek.

Uyuşturucu baronları, devletten beslenen mafya ve çeteler temizlenecek.

TBMM’de “yolsuzlukları araştırma komisyonu” kurulacak. Ayrıca ihale vurgunları ve hak ihlalleri ile ilgili olarak Devlet Denetleme Kurulu da harekete geçirilecek.

Aile Destekleri Sigortası Kanunu yürürlüğe konacak. Kadınlarımız aç ve açıkta kalmayacak. İnsan onuruna yakışan bir sosyal yardım sistemi kurulacak.

Haberin Devamı

Köy okulları açılacak

Kamuda israfa son vereceğiz. İsrafı önleme saraydan başlayacak. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü’ne taşınacak. 16 uçaklı bir Cumhurbaşkanı olmayacak. Devleti yöneten, israfı itibar olarak görmeyecek. Cumhurbaşkanı yaşayış tarzı itibariyle topluma örnek olacak.

Kamuya eleman alınırken torpil sona erecek, mülakat kalkacak. Herkesin hakkı teslim edilecek. Devletin dini adalet olacak.

Kalıcı yaz saati uygulamasına son verilecek.

Köy okulları yeniden açılacak. Cumhuriyetin yüzüncü yılında 100.000 öğretmen ataması yapılacak, köylerimiz yeniden okullara kavuşacak. Devlet okullarındaki evlatlarımıza beslenme desteği başlatılacak.

KHK ile kamudan çıkarılan ancak haklarında adli bir süreç işletilmeyen, soruşturmalarda takipsizlik kararı verilen ya da haklarında beraat kararı verilenler için iade süreci başlatılacak.

Yeni bakanlıklar

GATA ve askeri hastaneler yeniden açılacak, ordumuz hastanesiz kalmayacak.

Yolsuzluktan elde edilen ve yurtdışına kaçırılan gelirleri ülkemize geri getireceğiz. “Malvarlıklarının geri alınması ofisi” kurulacak.

Tank palet fabrikası ordumuza teslim edilecek.

Şehircilik ve afet yönetimi bakanlığı kurulacak.

Esnaf bakanlığı kurulacak. Esnafımızın faiz borçları silinecek. Bir kararname ile esnafın kira stopaj vergisi sıfırlanacak.

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanlığı, “Tarım ve Gıda Güvenliği Bakanlığı” adıyla yeniden yapılandırılacak.

Çiftçilerin bankalardan veya tarım kredi kooperatiflerinden aldıkları kredilerin faizleri sıfırlanacak.

Beşiktaş’taki terör saldırısında (10 Aralık 2016) hayatını kaybeden 39 polis, 8 sivil toplam 47 şehidimiz ile 15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler için vatandaştan toplanan paraların tamamı faizleri ile birlikte hak sahiplerine verilecek.

‘Siyasi Ahlak Kanunu’ çıkarılacak

Bedeli ne olursa olsun; vatan topraklarına sahip çıkılacak, Süleyman Şah Türbesi vatan toprağına geri getirilerek, orada şanlı bayrağımız dalgalanacak.

Siyasi Ahlak Kanunu çıkarılacak. Siyaset kirlilikten arındırılacak. 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi için adli sürecin başlatılması sağlanacak.

Akçeli işlere bulaşan, rüşvet alan büyükelçiler, bürokratlar görevden alınacak.

Ballı maaşlar dönemi, 4 yerden 5 yerden maaş almalar bitecek.

Ekonomik ve Sosyal Konsey ilk toplantısını yapacak.

‘Değişim senin elinde’

CHP lideri Kılıçdaroğlu dün Twitter hesabından gençlere seslendi. Kılıçdaroğlu “Dün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile beraber gençlerle bir araya geldim. Merak ettikleri ne varsa sordular, ben de yanıtladım. Evet, Değişim senin elinde genç arkadaşım. Bu ülkeye zenginliği, özgürlüğü ve yaşama sevincini en çok da senin için geri getireceğim” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, dün ayrıca “14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlerde her bir oy çok değerli. Halkın iradesinin sandığa güvenli ve şeffaf bir biçimde yansıması için herkesi Türkiye Gönüllüleri’ne katılmaya davet ediyorum” notuyla video paylaştı.