Gündem İmamoğlu’ndan manidar gerekçe

İmamoğlu’ndan manidar gerekçe

08.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Tunceli’ye gelişini ‘turistik gezi’ olarak açıkladı. İmamoğlu, ‘sahaya indi’ yorumlarına ilişkin “Biz hep sahadayız. Vatandaşın arasında olmasam huzursuz olurum” dedi

İmamoğlu’ndan manidar gerekçe

Ayşegül Kahvecioğlu -  CHP’deki “değişim” tartışmalarının odağındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs seçimleri sonrası ilk ziyaretini Elâzığ’a ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’ye yaptı. Biraz turistik amaçla biraz da Tunceli’yi tanımak için Tunceli’ye geldiğini söyleyen İmamoğlu, “sahaya indi” yorumlarına ilişkin “Biz her daim sahadayız” karşılını verdi.

Haberin Devamı

İmamoğlu dün eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte ilk olarak Elazığ’da yapımını üstlendikleri Gazi Meslek Teknik Anadolu Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu. İmamoğlu, ardından Tunceli’ye yapacağı ziyaretle ilgili basın mensuplarının soruları üzerine, “Tunceli’ye çok geldik ama hep protokol gezisiydi. Bugün eşimle biraz spor giyindik. Çünkü, biraz turistik ama biraz da Tunceli’yi daha iyi tanımak -çok defalar söz verdik- birkaç ilçesini görmek, bazı inanç merkezlerini ziyaret etme planımız var” dedi. Bir hafta sonra da Hacıbektaş’ta olacağını belirten İmamoğlu, “Ondan 1-2 hafta sonra Eceabat’ta, Çanakkale şehitlerinin olduğu o önemli merkezde, çok özenli bir meydanı bitirmiş olacağız. Oranın ziyaretini yapacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı

İmamoğlu, bir gazetecinin “Tunceli denince, akıllara Sayın Genel Başkan da geliyor. Gözler onu da arıyordur sizinle beraber o ziyarette” sözlerine, “Öyle bir planlama yapmadık. Yapsaydık, zaten Genel Başkanımızla gelir, gezerdik. Genel Başkanımızın doğum yeri Nazımiye’ye de uğrayacağım. Orada da bir konukevi bitirmiştik, ziyaret edeceğiz” karşılığını verdi. İmamoğlu, “sahaya indiğiniz gibi yorumlar yapılıyor” denilmesi üzerine ise, “Biz her daim sahadayız. 14 yıldır sahada olmadığım saniyem yok. Vatandaşın arasında olmasam, huzursuz olurum. Toplumdan, vatandaştan uzak olan, başarı elde edemez. Ben sahadan hiç ayrılmadım. Her daim ayağım dışarıdadır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’na telefon

İmamoğlu, Tunceli’deki esnaf ziyareti sırasında Kılıçdaroğlu’nu telefonla aradı. İmamoğlu, “Sizden habersiz Tunceli’ye geldim, bilginiz olsun. Sokaktan, caddeden insanlar size selamlarını iletiyor. Sizin de selamlarınızı iletirim” dedi. İmamoğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine “Genel Başkanımız ile her zaman görüşüyoruz. Tunceli’ye ne zaman gelsem bu sıcaklığı yaşadım bence aramızda muazzam bir bağ var” yanıtını verdi. Kendisine en çok cemevlerinin statüsü ile ilgili sorunların iletildiğini aktaran İmamoğlu, “Bizim topraklarımızda çok derin inançlar var bunlardan bir tanesi Alevilik. Cemevlerinin ibadethane olduğunu her yerde dile getiriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Ok çevirmeleri gayet doğaldır’

İBB’nin çalışmalarına da işaret eden İmamoğlu, “İddiayla söylüyorum; biz, 5 yıl bittiğinde, Cumhuriyet tarihinin en güçlü, en üretken, toplumuyla en iç içe, en demokratik yönetimi olduğumuzu, rakamlarıyla, istatistikleriyle ortaya koyacağız. Bizi geçmiş 25 yılla kıyaslayan bir iktidarla karşı karşıyayız. 25 yıldan sonra kaybettiği bir ilde, böylesi bir performansı gösteren ekibe bu kadar ok çevirmeleri, eleştirileri yoğunlaştırmaları gayet doğal” ifadelerini kullandı.

Mum yaktı, lokma yedi, dilek tuttu

İmamoğlu’nun tüm ziyaretlerine CHP Tunceli İl Başkanlığı yöneticileri ile Elâzığ Milletvekili Gürsel Erol da eşlik etti.

İmamoğlu Tunceli’de Ağuçan Ocağı Cemevi’ni ziyaretinde eşi ile mum yakarak dilekte bulundu.

İmamoğlu, cemevinin girişinde Pertek Kadın Kolları Başkanı Sakine Gültaş’ın hazırladığı niyaz lokmasından da yedi. Gültaş, “inşallah İstanbul’u yine alacaksınız bizi AKP’ye muhtaç etmeyeceksiniz. Söz mü?” dedi. İmamoğlu da, “Alacağız. Herhalde yani muhtaç eder miyiz, deli misin sen?” karşılığını verdi. Gültaş’ın “Genel Başkanıma da selamlarımı gönderin” demesi üzerine de İmamoğlu, “İleteceğim” dedi.

Haberin Devamı

Derviş Cemal Ocağı ziyaretinin ardından İmamoğlu ve eşi, Hıdır Sultan Türbesi önünde bulunan dilek ağacına bez bağlayarak dilekte bulundu. Dileğinin ne olduğu sorulan İmamoğlu, “Çok güzel şeyler diledim. Vatanımız, milletimiz, İstanbul’umuz, Türkiye’miz için. Bir de Dilek’in yanında dilek tutunca daha da isabetli oldu” dedi.