Gündem İsrail ekibinden Türkiye’ye destek: Mucizelere inanan milletleriz

İsrail ekibinden Türkiye’ye destek: Mucizelere inanan milletleriz

14.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Deprem felaketinde yardıma koşan 450 kişilik İsrail ekibinde yer alan Türkiye doğumlu Yarbay Baris Shlomi Rosano, “Biz Allah’a ve mucizelerine inanan iki milletiz” dedi.

İsrail ekibinden Türkiye’ye destek: Mucizelere inanan milletleriz

HANDE ATILGAN- Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin hemen ardından yardıma koşan yabancı ekiplerden İsrail ekibi, bölgede bir hafta boyunca canla başla çalıştı. 450 kişilik ekip bu süreçte yüzlerce enkaza girdi, 19 can kurtardı. Önceki akşam ülkesine dönen ekipte yer alan Türkiye doğumlu Yarbay Baris Shlomi Rosano, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Biz Allah’a ve mucizelerine inanan iki milletiz. Arama kurtarma çalışmalarının devam etmesi çok doğru. Daha güzel günlerde buluşmayı diliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

İsrail ekibinden Türkiye’ye destek: Mucizelere inanan milletleriz

‘Bizim için de zordu’

Yarbay Rosano, “Ayrılıyoruz ama Kahramanmaraş’a kurduğumuz sahra hastanesini burada bırakıyoruz. Ameliyathaneden psikolojik tedaviye kadar her şey uygulanabilecek. 1999 Marmara depreminde olduğu gibi şimdi de Türkiye’nin yanındayız. Burası en büyük ekibimizle geldiğimiz afet. İlk günler bizim için de zordu. 9-10 katlı binaların çökmesi çok büyük bir olay. Canlı çıkması yüksek olasılık olan yerlere müdahale ettik. Şu an arama kurtarmanın devam etmesi doğru olan. Türkiye’ye başsağlığı diliyorum” dedi.