Gündem İstanbul dahil 30 kentte alarm! Saat verildi, kuvvetli geliyor

İstanbul dahil 30 kentte alarm! Saat verildi, kuvvetli geliyor

09.07.2023 - 10:11 | Son Güncellenme:

Bunaltıcı sıcakların ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü 30 il için yeniden son dakika uyarısı geldi. İstanbul dahil sarı ve turuncu uyarı yapılan 30 kentte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji, yarın için ise 11 kentte turuncu alarm verildi. İşte hava durumu detayları...

Meteoroloji bugün için güncel hava durumu raporunu yayımladı. 30 ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran yetkililerin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve batısının gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceğini belirtti. Öte yandan yağışların Karadeniz bölge geneli ile Yozgat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli, Karadeniz 'in kıyı illerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzeyi, Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz’in batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Karadeniz Bölgesi ile Kocaeli, Bilecik, Yozgat, Sivas, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli, Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Bolu ve Kastamonu çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara’nın kuzeyi, Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz’in batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

İstanbul dahil 30 kentte alarm Saat verildi, kuvvetli geliyor

30 KENTTE TURUNCU VE SARI ALARM

Meteoroloji İstanbul dahil 15 kent için sarı alarm verdi. İşte o iller; Amasya, Bilecik, Bursa, Çorum, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, İstanbul, Kars, Sivas, Tokat, Yozgat, Bayburt, Ardahan, Yalova

Turuncu kod uyarısı yapılan iller ise; Kocaeli, Düzce, Bolu, Sakarya, Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Samsun, Sinop, Ordu, Giresun, Rize, Trabzon, Artvin

YARINA DİKKAT! 11 KENT İÇİN TURUNCU ALARM

Artvin, Giresun, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon, Zonguldak, Bartın, Düzce

ÇORUM'DA SAĞANAK ETKİLİ OLDU

Çorum'da etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Yağış nedeniyle araçlar yolda ilerlemekte zorlanırken, sokaklar ve caddelerden akan su nedeniyle, bazı ev ve iş yerlerinin bodrum ve zemin katlarını su bastı. Belediye ekipleri su basma ihbarları üzerine gece boyu tahliye çalışması yaptı.

İstanbul dahil 30 kentte alarm Saat verildi, kuvvetli geliyor

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın yaptığı açıklamada, gece geç saatlerde başlayan sağanak sonrası kentin değişik bölgelerinden 37 ihbar aldıklarını ve ekiplerin belirtilen adreslere giderek su tahliyesini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Çorum'da etkili olan sağanak nedeniyle birçok noktada su taşkınları yaşandı. Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde'de de Mehmet Efe Apartmanı'nın istinat duvarı çöktü. Binadakiler büyük korku yaşadı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı 25

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 27

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 32

Adana: Parçalı bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 38

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde kuvvetli ve çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor 25

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor 27

Haberin Devamı

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışlar öğleden sonra yerel kuvvetli 20

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 38

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU 

İstanbul dahil 30 kentte alarm Saat verildi, kuvvetli geliyor