Gündem İstanbul hava durumu yarın nasıl? (3 Mayıs) Meteoroloji'den İstanbul açıklaması

İstanbul hava durumu yarın nasıl? (3 Mayıs) Meteoroloji'den İstanbul açıklaması

02.05.2019 - 23:07 | Son Güncellenme:

İki gündür hafif yağışlı günler geçiren İstanbul'da 3 Mayıs Cuma hava durumu merak konusu oldu. Milyonlarca İstanbullu vatandaşımızın oldukça merak ettiği 3 Mayıs İstanbul hava durumuna ilişkin Meteoroloji'den önemli bir açıklama geldi. İşte ayrıntılar...

İstanbul hava durumu yarın nasıl (3 Mayıs) Meteorolojiden İstanbul açıklaması

İstanbul'da yarın hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 3 Mayıs Cuma İstanbul hava durumuna ilişkin tahminlerini kamuoyuyla paylaştı. Peki Çarşamba ve Perşembe günlerini yağmurlu geçiren İstanbul'da yarın yağış olacak mı?

3 MAYIS METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya, Bursa, Tekirdağ, Balıkesir'in kuzey ilçeleri, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Isparta çevreleri ile Antalya'nın iç kesimleri ve Burdur'un doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL

12°C, 21°C - Parçalı ve çok bulutlu

ANKARA

7°C, 17°C - Parçalı çok bulutlu, bu akşam ilk saatler ile yarın öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR

14°C, 25°C - Parçalı bulutlu

HAVA SICAKLIĞI

İç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz'in içkesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

Güncel Meteorolojik Uyarı Bulunmamaktadır.