Gündem İstanbul Üniversitesi'nde olay

İstanbul Üniversitesi'nde olay

19.03.2015 - 17:24 | Son Güncellenme:

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Nevruz ile ilgili afiş ve pankart asmak isteyen bir grup öğrenci ile özel güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Yaklaşık 200 öğrenci, üniversite bahçesinde ateş yakıp önce üniversitenin güvenlik kameralarını kırdı. Sonra da giriş kapılarına barikatlar kurdu. Üniversiteye gelen çok sayıda polis ekibi ile öğrenciler arasında kovalamaca yaşandı. Marmara Üniversitesi'nde çıkan kavgada ise 3 öğrenci yaralandı.

İstanbul Üniversitesinde olay

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi bahçesinde saat 14.00 sıralarında toplanan yaklaşık 200 öğrenci, ateş yakıp, Nevruz etkinlikleriyle ilgili çevreye pankart ve afiş asmak istedi. Bunun üzerine, öğrenciler ile özel güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Üniversite yönetimi durumu polise bildirdi. Üniversiteye çok sayıda polis ekibi ve TOMA sevk edildi. Polislerin geldiğini gören öğrenciler, giriş kapılarına masa ve sandalyelerle barikat kurdu. Öğrenciler, önce güvenlik kameralarını, ardından da pencere ve panoların camlarını kırdı. O anlar, bir öğrencinin cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Haberin Devamı

KAMPÜSTE KOVALAMACA

Üniversite bahçesinde slogan atan öğrenciler ile polisler arasında kovalamaca yaşandı. Herhangi bir öğrencinin gözaltına alınmadığı belirtildi.

MARMARA ÜNİVERSİTE'SİNDE KAVGA

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde iki öğrenci grubu arasında kavga çıktı. Bıçak ve sopaların da kullanıldığı kavgada iki gruptan 3 öğrenci yaralandı.
Olay öğleden sonra meydana geldi. Karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında kavga çıktı. Olayda, iki gruptan 3 öğrenci yaralandı. Öğrencilerden birinin bıçakla, diğer 2'sinin de darp sonucu yaralandığı öğrenildi. Yaralılar Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, Çevik Kuvvet ekipleri ve TOMA ile üniversite etrafında geniş güvenlik önlemi alındı.
KAVGA HASTANEDE DE DEVAM ETTİ
Bu arada, bir grup öğrenci, yaralı arkadaşlarını görmek için hastaneye gidince, bir kez daha karşıt görüşlü grupla karşılaştı. İki grup Acil Servis'in önünde yine kavgaya tutuştu. Olaya polis ekipleri müdahale etti. Acil Servis önünde ve hastane bahçesinde polisler ile öğrenciler arasında kovalamaca yaşandı. Polis, 3 kişiyi gözaltına aldı.
Polisin hastane önündeki önlemleri devam ediyor.

Haberin Devamı