Gündem İşte Nazlı Ilıcak'ın gözaltı sonrası son durumu! Peki Nazlı Ilıcak kimdir?

İşte Nazlı Ilıcak'ın gözaltı sonrası son durumu! Peki Nazlı Ilıcak kimdir?

27.07.2016 - 08:04 | Son Güncellenme:

Darbe girişimiyle ilgili hakkında yakalama kararı bulunan gazeteci Nazlı Ilıcak gözaltına alındı. Sabah 6.30'da aracıyla harekete geçen Nazlı Ilıcak, Bodrum Torba'da yol kontrolü yapan polis tarafından durduruldu. İhlas Haber Ajansı, dün Milas'ta bir arkadaşının evinde saklanan Nazlı Ilıcak'ın akşam saatlerinde Ankara'da olduğu yönünde bilinçli olarak yayılan haberlerden sonra rahat hareket ettiğini bildiriyor. Darbe girişimi soruşturmasında 42 gazeteci hakkında gözaltı kararı var. Şu anda 42 gazeteciden 6'sı gözaltında 11'i yurtdışına kaçtı.

İşte Nazlı Ilıcakın gözaltı sonrası son durumu Peki Nazlı Ilıcak kimdir

Bodrum'da gözaltına alınan Gazeteci Nazlı Ilıcak, işlemlerin tamamlanmasının ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul’a gönderilecek. Ilıcak’ın, yazlığında yapılan aramada bulunan 2 not defteri, Fethullah Gülen’e ait 7 kitap ve 1 bilgisayara el konuldu.

Haberin Devamı

Darbe girişimi ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan 42 gazeteciden Nazlı Ilıcak’ın, Mobese kameraları görüntülerinden dün sabah, Bodrum’a geldiği belirlendi. Bunun üzerine Nazlı Ilıcak’ın kentteki evinde ve tatil yaptığı yatında arama yapıldı, ancak ulaşılamadı.

Nazlı Ilıcak’tan bu sabah haber geldi. Bodrum- Torba Kavşağı’nda bir aracın içinde polisler tarafından yakalanan Nazlı Ilıcak, sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü.

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

Gazeteci Nazlı Ilıcak’ın kentte olduğu süre içinde nerede olduğuyla ilgili bilgilerde ortaya çıkmaya başladı. Bu süreçte Göltürkbükü’nde oturan bir arkadaşının evinde kaldığı ifade edilen Nazlı Ilıcak’ın yakalandıktan sonra ise teslim olmaya hazırlandığı ve savcılığa gideceğini söylediği belirtildi.

Haberin Devamı

Nazlı Ilıcak’ın, Bodrum’daki yazlığında yapılan aramada bulunan 2 not defteri, Fethullah Gülen’e ait 7 kitap ve 1 bilgisayara el konularak emniyete götürüldü.

SIK YER DEĞİŞTİRDİ

Bodrum’da gözaltına alınan gazeteci Nazlı Ilıcak’ın, arandığı süreçle ilgili yeni bilgiler de ortaya çıkmaya başladı. Bir süre arkadaşının evinde kaldığı öğrenilen Ilıcak’ın daha sonra ise yakalanmamak için gece boyunca araç ve yer değiştirdiği ifade edildi.

Nazlı Ilıcak’ın emniyetteki işlemlerinin ardından uçakla soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul’a gönderileceği kaydedildi.

İhlas Haber Ajansı, Nazlı Ilıcak’ın Ankara’da olduğu yönünde çıkan haberlerin ardından daha rahat hareket ettiği ortaya çıktığını bildiriyor. Ajansa göre, Nazlı Ilıcak'ın aracında çok sayıda valiz ele geçirildi.

Ilıcak, dün Bodrum'da dört ayrı adreste aranmış ancak bulunamamıştı. Gözaltı kararının ardından Milas’ta yaşayan bir arkadaşının evinde saklandığı bildirilen gazeteci Ilıcak, dün gece saatlerinde Ankara’da olduğu yönünde bilinçli olarak paylaşılan bilginin ardından harekete geçti.

Darbe girişimi soruşturmasında 42 gazeteci hakkında gözaltı kararı var. Şu anda 42 gazeteciden 6'sı gözaltında 11'i yurtdışına kaçtı.

Haberin Devamı

NAZLI ILICAK, İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Muğla'nın Bodrum ilçesinde gözaltına alınan gazeteci Nazlı Ilıcak, İstanbul'a gönderildi.

Bodrum Emniyet Müdürlüğüne getirilen Ilıcak, yoğun güvenlik önlemleri altında Bodrum Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünden sonra yeniden emniyete götürülen Nazlı Ilıcak, işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderilmek üzere sivil polis otosuyla Milas-Bodrum Havalimanı'na doğru hareket etti.

ARKADAŞININ EVİNDE KALMIŞ, ARAÇ DEĞİŞTİRMİŞ

Bodrum Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde Ilıcak'ın kalabileceği bazı evlerde aramalara devam edildi. Yapılan aramalarda bulunamayan Ilıcak'ın, Göltürkbükü'ndeki yakın arkadaşında kaldığı ifade edildi.

Gece boyunca farklı araçlarla dolaştığı belirtilen Ilıcak'ın sabah saatlerinde Göltürbükü'ndeki arkadaşının evinden yola çıktığı, Torba'daki polis uygulama noktasında polisin araştırmaları sonucu gözaltına alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı

NAZLI ILICAK KİMDİR

Ayşe Nazlı Ilıcak (d. 1944, Ankara) Türk gazeteci ve siyasetçi. Demokrat Parti döneminde Nafia (Bayındırlık) sonra da Münakalat (Ulaştırma) bakanlıkları yapmış olan Muammer Çavuşoğlu'nun kızıdır. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi (1963) ve Lozan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (Ecole de Sciences Sociales et Politiques, 1967) eğitim gördü.

Tercüman gazetesinde başyazar oldu. 1988'e kadar Tercüman grubunun ikinci gazetesi olan Bulvar gazetesinin imtiyaz sahipliğini üstlendi. 1992 ile 1994 arasında TRT'de Söz Meclisten İçeri adlı programı yaptı. Tercüman dışında Meydan, Hürriyet, Akşam, Yeni Şafak, Dünden Bugüne Tercüman, Bugün ve Takvim gazetelerinde yazarlık yapmış, sonrasında Sabah gazetesinde yazarlık yapmıştır. 17 Aralık 2013 tarihinde yapılan yolsuzluk operasyonu sonrasında adı yolsuzluk iddialarına karışan bakanların istifa etmesi gerektiğini savunmuş, bir gün sonra fikir ayrılığı gerekçesi ile Sabah gazetesi ile yolları ayrılmıştır. 2014 yılında Bugün gazetesine geri dönmüştür

Haberin Devamı

Bugün gazetesine 26 Ekim 2015'te kayyum atanmasıyla buradaki işine son verildi. Ardından 30 Ekim - 13 Kasım tarihleri arasında ‘konuk yazar’ sıfatıyla T24 gazetesinde yazdı. Daha sonra, 17 Kasım'dan itibaren Bugün'den gelen ekibiyle beraber Özgür Düşünce gazetesini kurdu ve burada yazmaya başladı.

1999 Türkiye genel seçimleri'nde Fazilet Partisi'nden İstanbul milletvekili seçildi, yemin töreni sırasında İstanbul milletvekili Merve Kavakçı'nın meclis salonuna türbanlı olarak girmesine koluna girerek eşlik etmiştir. 22 Haziran 2001'de, Anayasa Mahkemesi'nin Fazilet Partisi'ni kapatılmasına karar verdiği dava sonucunda milletvekilliği düşürüldü ve 5 yıl siyaset yasağı getirildi. 2011 genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu ancak aday gösterilmedi.