Gündem İstekli gözaltında Gümüşel aranıyor

İstekli gözaltında Gümüşel aranıyor

15.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi ayağa kaldıran çocuğa istismar olayında Kadir İstekli ve Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından Kadir İstekli gözaltına alınırken, Gümüşel’le ilgili arama çalışmaları devam ediyor.

İstekli gözaltında Gümüşel aranıyor

ELİF ALTIN İstanbul - İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken dini nikâhla 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirdiği, küçük kızın yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına göz yumduğu iddiaları infial yaratmıştı. Olayın, mağdur H.K.G.’nin şikâyetiyle ortaya çıkmasının ardından şüpheli Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında ise 22 yıl 6’şar ay hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Mağdur H.K.G.’nin avukatı, mahkemeye dilekçe sunarak tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel hakkında tutuklama talep etmişti. 30 Ocak 2023’te duruşması görülecek olan dava dosyasında yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçun katalog suçlardan olması, bilirkişi raporu, yasada öngörülen cezanın alt ve üst sınırı, kaçma şüphesi ve mevcut delil durumunu dikkate alarak haklarında ayrı ayrı tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, mağdur H.K.G.’nin akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair rapor alınmasına da karar verdi.

Haberin Devamı

Karar sonrası polis, Sancaktepe’deki Hiranur Vakfı’na geldi, ancak şüpheliler adreste bulunamadı. İlerleyen saatlerde İstekli Pendik’te gözaltına alındı. Emniyete götürülen İstekli bugün adliyeye sevk edilecek. Gümüşel’le ilgili arama çalışmaları ise devam ediyor.