Gündem İstismar zanlısı babanın beraatine isyan ettiler

İstismar zanlısı babanın beraatine isyan ettiler

02.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mersin’de küçük yaşlardan itibaren 3 kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Salih D.’nin, “suç isnadının oluşmadığı” gerekçesiyle beraat etmesi mağdurların tepkisine neden oldu...

İstismar zanlısı babanın beraatine isyan ettiler

Mersin’de 3 kız kardeş küçük yaşlardan itibaren babaları tarafından cinsel istismara maruz kaldıklarını iddia etmişti. Tutuklandıktan sonra serbest bırakılan baba beraat etti. Kardeşlerden en büyüğü olan abla H.D ve kardeşi S.D, Kanal D’nin sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı “Neler Oluyor Hayatta” programına telefonla bağlanarak yaşananları anlattı.

Haberin Devamı

‘SAVCI DAYANAMADI’

Babası tarafından yıllarca istismara uğradığını öne süren H.D. gözyaşları içinde şunları söyledi: “Çocukluğumuzda büyük travmalar, yaralar aldık, sürekli dayak yiyorduk, işkence görüyorduk, gece yatağımızdan kaldırıp bizi dövüyordu. En büyükleriydim çok mücadeleler verdim. Annem sürekli şiddet gördüğü için artık bu durumu kanıksamıştı. Halama söylediğimde halam iftira attığımı söyledi. Dayıma söyledim o da inanmadı. Başvurmadığım yer kalmadı, yaşananların ortaya çıkmaması için bizi her türlü şeyle sınadı. Savcıya anlattığımızda savcı anlattıklarımıza dayanamadı ve, ‘Siz bunlara nasıl dayanabildiniz ‘dedi. Dava açıldı benim ve ortanca kardeşimin davası zaman aşımına uğradı. Küçük kardeşimin davasına ise ‘Çelişki var’ denildi. Şahıs davaya da katılmadı. 4 avukatı onu canla, başla savundu. Bizim yaşadıklarımızı 4 duvar arasında yaşasın istiyorum.”

Haberin Devamı

Canlı yayına bağlanan diğer kardeş S.D. ise gözyaşları içinde “Karardan sonra ambulansla çıkartıldım, bizim söylediklerimizle dalga geçer gibi konuştular, kimse çıkar uğruna böyle şeyler anlatmaz. Para uğruna böyle yaptığımızı söylüyor” dedi.