Gündem ‘Kaçak güreşmenin bahanesi olamaz’

‘Kaçak güreşmenin bahanesi olamaz’

17.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Başörtüsü konusunda ipe un serilmesini milletin de kadınların da affetmeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kaçak güreşmenin hiçbir bahanesi olamaz. 400’ün altında bir Meclis aritmetiği oluşursa millete gideceğiz. Kilidi milletimizin iradesi açacak” dedi.

‘Kaçak güreşmenin bahanesi olamaz’

Gülden Çoktan / İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Düne kadar ahkam kesenler şimdi yan çiziyor. Anayasal teklifimizle ilgili ziyareti kabul etmediler, işte bunlar bu kadar dürüst. Başörtüsü ve aile konusunda ipe un serilmesini ne millet ne kadınlarımız affeder. 400’ün altında bir Meclis aritmetiği oluşursa millete gideriz” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan dün Eyüpsultan’da Şule Yüksel Şenler Hizmet Binası açılışına katıldı. Programa AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Şule Yüksel Şenler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Şahin Usta ve çok sayıda davetliler katıldı.

‘Ocak görevi görecek’

Şule Yüksel Şenler’in hatırasına sahip çıkmak ve örnek hayatının gelecek kuşaklara aktarılması için kurulan vakfın, kısa sürede özellikle kadınlar arasında teveccüh görmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Erdoğan, “İnşallah burası merhum Şule Ablamızın uğruna ömrünü adadığı aklıselim, kalbiselim, zevkiselim nesillerin yetiştiği bir ocak görevi görecektir” dedi.

Haberin Devamı

Şule Yüksel Şenler’in kendine has örtünme tarzının gençler tarafından örnek alınmasının ve yaygınlaşmasının irtica yaygaracılarını harekete geçirdiğini söyleyen Erdoğan, Şenler’in gazete manşetlerinden doğrudan hedef gösterildiğini, dönemin Cumhurbaşkanı tarafından açıkça tehdit edildiğini, marjinal örgütlerin infaz ve ölüm listelerinde yer aldığını anlattı. Erdoğan, “Ama bunların hiçbiri Şule Yüksel Şenler’i inandığı yolda yürümekten, inandığı değerleri cesaretle savunmaktan bir an olsun alıkoymadı. Milletin inancına düşmanlıkta sınır tanımayanlar, tehdit dozlarını arttırdıkça Şule Yüksel Hanım mücadele bayrağını daha da yükseltti. Tüm baskılara ve tehditlere rağmen Şule Yüksel Hanım, ülkemizde hem direnişin hem dirilişin sembollerinden biri haline geldi” dedi.

‘Allah’a hamdolsun’

Türkiye’nin ve kadınların bugün elde ettiği başarılarda Şule Yüksel Şenler’in gayreti ve dirayetli duruşunun çok büyük payı olduğunu söyleyen Erdoğan, “Merhum Şule Yücel Şenler’in hayalini kurduğu ve uğruna ömrünü adadığı Türkiye’yi inşa etmek için son yirmi yıldır aşkla, samimiyetle çalışıyoruz. Altyapı yatırımlarından hak ve özgürlüklerle ilgili reformlara kadar her alanda, ülkemizi dünyanın devler ligine çıkarmayı hedefliyoruz. Kamu kurumlarında başörtülü kadınlarımızın hiçbir baskıya uğramadan çalışabilmesinin önünü açtık. Allah’a hamdolsun. Artık başörtülü valimiz de var, artık Silahlı Kuvvetler’de başörtülü subaylarımız var, yargıda başörtülü hakimlerimiz, savcılarımız var. Hani olmaz diyorlardı. Er veya geç olacak dedik ve oldu” dedi.

Haberin Devamı

‘Kaçak güreşmenin bahanesi olamaz’

‘Zafer tacı olacak’

Şimdi yeni bir adımla kadınların hak ve hürriyet alanlarını daha da genişletmeyi arzu ettiklerini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: “Kısa süre önce meclisimizin takdirine sunduğumuz Anayasa değişikliği teklifi yasalaşması halinde bu reform sürecinin adeta zafer tacı olacaktır... Kadınlarımızın zaten en temel hakkı olan kılık kıyafet özgürlüğü, anayasal güvenceye kavuşturularak eski Türkiye heveslilerinin kursaklarına bir düğüm daha atılacaktır. Kalktın söyledin. Sorun yoktu. Hadi madem bunu söyledin, ‘Gel bunu anayasal bir zemine oturtalım. Beraberce artık bu ülkede böyle bir sorun kalmasın’ dedik. Arkadaşlarım ziyarete gitmek istediler. Ve beyefendiler ve hanımefendi ziyareti kabul etmedi. İşte bunlar bu kadar dürüst. Bunlarda dürüstlük diye bir şey aramayın. Yok. Teklifimizle kadınlarımızın haklarını güçlendirme yanında aile kurumunu, küresel odakların desteğiyle palazlanan ve gidererek pervasızlaşan sapkın akımların saldırılarından da korumayı amaçlıyoruz.”

Haberin Devamı

‘Kilidi millet açacak’

Başörtüsü ve aile konusundaki Anayasa değişikliği teklifine akıl, izan ve sorumluluk sahibi hiç kimsenin hiçbir milletvekilinin hayır demeyeceğine inandığını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: “Temennimiz Meclis’imizin 400 fevkinde bir oyla bu düzenlemeyi genel kurulda kabul ederek kadınlarımızın beklentilerine cevap vermesidir. Ancak daha düne kadar sosyal medyadan ahkam kesenlerin yan çizmeye başladığı görülüyor. Altını çizerek ifade etmek isterim ki, böyle bir meselede ipe un serilmesini ne milletimiz ne kadınlarımız affedecektir. Başörtüsü ve aile konusunda kaçak güreşmenin hiçbir bahanesi olamaz. 400’ün altında bir Meclis aritmetiği oluşursa bu durumda millete gideceğiz. Ve son sözü millet söyleyecek. Kilidi milletimizin iradesi açacak... AK Parti ve Cumhur İttifakı, olarak biz tüm kadınlarımızın hak ve hukukunu korumakta kararlıyız.”

Haberin Devamı

Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün bir telefon görüşmesi yaptı. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Rusya-Ukrayna Savaşı’ndaki gelişmeler ele alındı. Rusya tahılının Türkiye’de una çevrilerek ihtiyacı olan Afrika ülkelerine gönderilmesi projesinde somut adımlar masaya yatırıldı. Erdoğan, görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında kalıcı barışın tesisi için Türkiye olarak kolaylaştırıcılık ve arabuluculuk görevini üstlenmeye hazır olduklarını yineledi. -ANKARA DHA