Gündem Kafeler saat kaçta kadar açık? Hafta sonu kafe ve restoranlar kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Kafeler saat kaçta kadar açık? Hafta sonu kafe ve restoranlar kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

06.03.2021 - 17:10 | Son Güncellenme:

Kafe ve restoranlar açıldı mı? Kontrollü normalleşme kapsamında kafe, lokanta ve restoranlar için durumlar belli oldu. Çok yüksek riskli iller haricinde hizmet vermeye başlayan kafe ve restoranlar için çalışma saatleri nedir? Kafeler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Hafta sonu kafeler açık mı? İşte kafe ve restoranlar ile ilgili son dakika gelişmeler.

Kafeler saat kaçta kadar açık Hafta sonu kafe ve restoranlar kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor

Kafe ve restoranlar ile ilgili son dakika gelişmeler merak ediliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre kafe ve restoranlar düşük, orta ve yüksek risk gruplarında yer alan illerde belirlenen saatlerde hizmet verebiliyor. Peki, hafta sonu kafeler açık mı? Kafeler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Haberin Devamı

KAFELER VE RESTORANLAR KAÇTA AÇILIYOR, KAÇA KADAR AÇIK?

Kontrollü normalleşme kapsamında kafe ve restoranlar düşük, orta ve yüksek riskli illerde 07.00 - 19.00 saatleri arasında hizmet verebiliyor. Yeme içme yerlerinde sosyal mesafe kuralı, maske kullanımı ve yüzde 50 kapasite kuralına uyulması gerekiyor. 19.00 - 21.00 saatleri arasında ise paket servis ve gel-al şeklinde hizmet veriliyor. 21.00 - 00.00 arası ise sadece paket servise izin veriliyor.

Çok yüksek risk grubunda yer alan illerimizde bulunan yeme içme yerleri, 10.00-20.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 20.00-00.00 saatleri arasında ise sadece paket servisi şeklinde hizmet verebilecek olup ayrıca iş yeri içerisinde hizmet sunamayacaklardır.

Haberin Devamı

HAFTA SONU KAFELER VE RESTORANLAR AÇIK MI?

Sokağa çıkma yasağı olmayan illerde hafta sonu kafe ve restoranlar belirtilen saatlerde hizmet veriyor.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır.

ORTA RİSKLİ İLLER

Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bursa, Denizli, Manisa, Isparta, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman.