Gündem ‘Kanatlı Denizatı’ davasında tahliye yok

‘Kanatlı Denizatı’ davasında tahliye yok

28.08.2008 - 13:24 | Son Güncellenme:

.

‘Kanatlı Denizatı’ davasında tahliye yok

Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen dünyaca ünlü Karun Hazinesi’nin en değerli parçası olan Kanatlı Denizatı Broşu’nun sahtesiyle değiştirilmesiyle ilgili davaya, Uşak Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada davanın tek tutuklu sanığı, müzenin eski müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nun tahliye talebi kabul edilmedi.

Haberin Devamı

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet, zimmete iştirak suçlarından 25’er yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Uşak Arkeoloji Müzesi'nin eski müdürü Kazım Akbıyıkoğlu ile tutuksuz sanıklardan Fehmi İşler, Suat Yenmez, Fuat Ergün ve Uğuz Sağlan duruşmada hazır bulundu. Duruşmadan vareste tutulan diğer tutuksuz sanıklar Mehmet Polat, Halil Eker, Ahmet Düzyer, İsmail Bilgin ve Bülent Yücel ise katılmadı.

Adli tatil ve Ağır Ceza Mahkeme Heyeti'nin izinde olması sebebiyle başka bir heyetin baktığı duruşma 10 dakika sürdü. Avukatların tüm taleplerini reddeden heyet, duruşmayı 15 Eylül 2008'e erteledi. Mahkeme heyeti, Uşak Arkeoloji Müzesi eski müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nun tahliye istemini de suçun vasfı, suçun işlendiğine dair kuvvetli şüphe uyandıran delillerin varlığı ve kaçma şüphesi bulunduğu gerekçesiyle reddetti.

Haberin Devamı

2006 Yılının Mayıs ayında, Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen Kanatlı Deniz Atı Broşu’nun sahtesiyle değiştirildiği yönünde ihbar mektubu üzerine başlatılan operasyonda dönemin müze müdürü Kazım Akbıyıkoğlu’nun da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmış, 8’i tutuklanmıştı. 8 tutukludan 7’si daha sonra tahliye edilmişti.