Kamuoyunu şoke eden cinayet İzmit’te geçen çarşamba günü 25 yaşındaki Aysel Geniş ile çocukları 7 yaşındaki Gökdeniz, 5 yaşındaki Görkem ile 45 günlük Aysime katledildi. Vahşet, 7 yaşındaki Gökdeniz Geniş’in birkaç gündür 1’inci sınıfta okuduğu Kocatepe İlkokulu’na gelmeyince şüphelenen sınıf öğretmeni Adile Yamen’in durumu yakınları ve polise bildirmesiyle geçen Pazartesi günü akşam saatlerinde ortaya çıtktı. Anne ve 3 çocuğunun cesetleri otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken; tüm şüpheler de uzun süredir kayıp olan baba 30 yaşındaki Ramazan Geniş’in üzerinde toplandı.
İŞTE VAHŞETİN ARDINDAN İLK GÖRÜNTÜLER
KARAKOLUN YAKININDA UYURKEN BULUNDUYakalanması için polisin özel ekip kurarak aradığı şüpheli Ramazan Geniş, dün gece yarısına doğru evlerinin de yakınında bulunan Kuruçeşme semt karakolunun arka tarafında park edilmiş otomobilin içinde uyurken bulundu. Hemen Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Ramazan Geniş, ifadesini verirken zaman zaman sinir krizleri geçirdi.
İş bulabildiğinde çalıştığını, ancak bankalardan çok miktarda kredi aldığını,
son olarak 15 bin liralık borcu kaldığını söyleyen Ramazan Geniş, ifadesinde bu borcu ödeyemediği ve iyice sıkıştığı için bunalıma girdiğini anlattı. Ramazan Geniş’in tüyleri diken diken eden ifadesine göre olay şöyle gelişti.
KATLİAMDAN SONRA FARE ZEHİRİ İÇMİŞGeçen çarşamba günü evde bir anda kendisini kaybeden Ramazan Geniş, önce çekyatta bebeği kucağında olan eşi Aysel Geniş’i boğazını sıkarak bağırmasına bile fırsat vermeden öldürdü. Daha sonra annesinin kucağındaki kızı 45 günlük Aysime’yi de boğazını sıkarak öldüren Ramazan Geniş, aynı odada diğer çekyatta uyuyan çocukları 7 yaşındaki Gökdeniz ve 5 yaşındaki Görkem’i ise bıçaklayarak katletti.
Cinayetin ardından evde bulunan fare zehiri için ihtihara kalkıştığını söyleyen Ramazan Geniş, ancak zehrin kendisini etkilemediğini belirterek kapıyı çekip evden ayrıldığını; birkaç gün Kuruçeşme semtindeki ormanlık alanda kaldığını ve orada otomobilin içinde uyuduğunu anlattı.
CESETLER BULUNMADAN ÖNCE EVE GELMİŞRamazan Geniş cesetler bulunmadan bir gün önce yine eve geldiğini, eşi ve üç çocuğunun cesetlerini yine orada görünce, bir kez daha fare zehiri içerek intihara kalkıştığını anlattı. Ancak zehri içtikten bir süre sonra bayıldığını kaydeden Ramazan Geniş daha sonra kendisine geldiğini ve yine evden ayrılıp ormanlık alana gittiğini söyledi.
KARAKOLUN ARKASINDA YAKALANDICesetlerin bulunduğunu gazetelerden öğrendiğini söyleyen Ramazan Geniş polis tarafından özel ekiplerce her yerde aranırken, dün gece geç saatlerde evlerinin de bulunduğu Kuruçeşme semtindeki polis karakolunun arkasında otomobilinin içinde uyurken bulundu.
Emniyette sorgulaması devam eden Ramazan Geniş, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.
Bu arada İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Aysel Geniş ile çocukları Görkem, Gökdeniz ve Aysime’nin cenazelerinin bugün İzmit’e gönderilmesi bekleniyor. İşlemler tamamlandığı takdirde cenazeler İzmit’e bağlı Kupullu Köyü’nde toprağa verilecek.